duminică, 14 decembrie 2008

Tranzactii cu 6,6% din ONT Carpati

Titlurile ONT Carpati, companie care detine 30% din hotelul JW Marriot, au facut ieri obiectul unor tranzactii deal pe piata RASDAQ in valoare de 0,6 mil. euro (2 mil. lei), pachetele transferate reprezentand 6,62% din capitalul societatii. Cele mai importante pachete s-au tranzactionat ieri la un pret de 26 de lei pentru un titlu, in conditiile in care luna trecuta actionarul principal al ONT, Gosman Properties, oferise 16 lei/actiune in cadrul unei oferte publice de preluare a unui pachet reprezentand 24% din societate.


Oferta Gosman de luna trecuta nu s-a bucurat de succes, in conditiile in care la sfarsitul perioadei acesteia s-a obtinut un numar infim de actiuni, doar 181.
Gosman Properties este o companie controlata de Bank of Cyprus si a preluat la inceputul acestui an pachetul majoritar de 73% al ONT Carpati de la New Marathon Tours din Cipru in schimbul sumei de 3,2 milioane de euro (11 milioane de lei). Ulterior acestei tranzactii, Gosman a mai achizitionat din piata pana a ajuns la o participatie de 75,88%.
De altfel, Gosman Properties a fost cel mai activ cumparator al titlurilor ONT in ultima perioada.
Potrivit ultimelor raportari disponibile, principalii actionari minoritari ai companiei sunt Gheorge Racaru, directorul Blue Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Romania, cu o detinere de 5,27% din companie, si SIF Muntenia, cu putin peste 2% din ONT.
ONT Carpati a inchis ultimul exercitiu financiar cu o pierdere de 0,74 mil. euro (2,62 mil. lei), dupa ce isi prognozase un profit de 0,81 mil. euro (2,86 mil. lei).