joi, 18 decembrie 2008

Rolast si-a marit pierderile cu 28%

Producatorul de articole din cauciuc Rolast Pitesti a inregistrat in primul semestru al acestui an pierderi de 1,36 mil. euro (4,76 mil. lei), cu 28% mai mari comparativ cu pierderile din perioada similara a lui 2005. Cifra de afaceri a companiei a scazut in primele sase luni cu 14,5% in euro, pana la 7,54 mil. euro (26,7 milioane de lei).
Accentuarea pierderilor a fost cauzata, in special, de pierderile din activitatea financiara, care au fost de peste 0,2 mil. euro (0,74 mil. lei). Rolast a mers mai mult pe pierdere in ultimii ani, fapt care a determinat mai multe schimbari in managementul companiei.

Immoeast cumpara actiuni la Trigranit de 400 mil. euro

Fondul de investitii austriac Immoeast Immobilien Anlagen, care detine mai multe proiecte imobiliare in Capitala, a achizitionat pentru 400 mil. euro un pachet de 25% din actiunile grupului Trigranit Holding care va realiza in Bucuresti proiectul imobiliar Esplanada cu o valoare de 1 miliard de euro "Parteneriatul cu Immoeast ne va permite accelerarea programelor de dezvoltare care au o valoare totala de 5 miliarde de euro si includ proiecte in 12 tari din estul Europei", a afirmat Todd Cowan, directorul executiv al grupului Trigranit. Printre acestea se numara Romania, Ungaria, Bulgaria si Ucraina. Sandor Demjan, fondatorul Trigranit si unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ungaria, va continua sa detina pachetul majoritar de actiuni in companie. Lucrarile la Espanada, un proiect dezvoltat de Trigranit in parteneriat public-privat, sunt programate sa inceapa la inceputul anului viitor. Un alt proiect al grupului Trigranit in Romania este centrul comercial Polus City Center din Cluj, estimat la 140 mil. euro.

Santierul Naval Orsova a trecut pe profit

Santierul Naval Orsova a raportat pentru primele sase luni o cifra de afaceri de 33,9 milioane de lei (9,8 mil. euro), in crestere cu 25% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, de 27,1 milioane de lei. Profitul net realizat de firma in primul semestru a fost de 2,6 milioan e de lei, comparativ cu pierderi de 1,7 milioane de lei in acelasi interval din 2005. Actiunile Santierului Naval Orsova sunt cotate la BVB la categoria a II-a. In primul trimestru al anului, Santierului Naval Orsova a inregistrat o cifra de afaceri de 11,1 milioane lei si pierderi de circa 0,6 milioane lei.

Pierderi de 0,11 milioane euro pentru Socep la 6 lun

Operatorul portuar Socep Constanta a inregistrat in primul semestru o pierdere de 0,11 milioane de euro (aproape 0,4 milioane de lei) fata de un profit net de 0,14 milioane de euro (0,5 milioane de lei) in perioada similara a anului trecut, din cauza reducerii semnificative a traficului maritim derulat prin intermediul terminalului operat de companie, potrivit conducerii Socep. Compania intrase pe pierdere din primul trimestru al anului, la finalul lunii martie, societatea avand o pierdere de 0,1 milioane de euro. Afacerile Socep au scazut in prima jumatate a anului cu 4,2% pana la 5,26 milioane de euro (18,6 milioane de lei). Oficialii Socep au spus ca se asteapta la o revigorare a activitatii de import/export marfuri in semestrul al doilea care va antrena o revenire a societatii pe profit. In plus, compania a vandut in iulie un activ pe care va incasa 0,9 milioane de euro. Actiunile Socep sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la pretul de 0,175 lei/actiune.

Rentabilitate de 30% pentru Sinteza Oradea

Compania Sinteza Oradea, cu operatiuni in industria chimica, a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net de 0,74 milioane de euro (2,6 milioane de lei), de 27 de ori mai ridicat fata de profitul inregistrat in perioada similara din 2005 si peste nivelul bugetat pentru tot anul curent. Pe ntru 2006, conducerea societatii si-a bugetat un profit net de 0,79 milioane de lei (0,2 milioane de euro). Castigul obtinut de Sinteza reprezinta 30% din valoarea afacerilor derulate de companie. Afacerile Sinteza au crescut cu 17,6% pana la 2,4 milioane de euro (8,5 milioane de lei) comparativ cu vanzarile din prima jumatate a anului trecut. Actiunile Sinteza sunt listate la Bursa, la inchidere aceste titluri fiind cotate la un pret de 0,615 lei/actiune.

Mechel Targoviste a obtinut profit in trimestrul doi

Producatorul de oteluri speciale Mechel Targoviste, controlat de grupul rus Mechel, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an pierderi de 2,48 milioane euro (8,77 milioane lei), cu 55% mai mici comparativ cu pierderile din perioada similara a lui 2005. Pierderile s-au redus fata de primul trimestru al anului, cand se ridicasera la 3,4 milioane euro, compania reusind sa treaca pe profit in lunile mai si iunie. Cifra de afaceri a companiei s-a redus cu 3% in euro, la nivelul de 83,3 milioane euro (294,8 milioane lei). Compania si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 7,4 milioane euro si cresterea cu 8% a cifrei de afaceri la 176,4 milioane euro. Actiunile Mechel Targoviste sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu acestea realizandu-se la pretul de 0,434 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de aproape 7 milioane euro.

Profitul Artrom s-a dublat in primul semestru

Producatorul de tevi TMK Artrom Stalina, aflat in portofoliul grupului rus TMK, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 5,09 milioane euro
(18 milioane lei), de peste doua ori mai mare comparativ cu profitul inregistrat in perioada similara a lui 2005. Cifra de afaceri a companiei s-a redus cu 14,5%, la 43,9 milioane euro (155,4 milioane lei). Reducerea cifrei de afaceri s-a datorat scaderii exporturilor in comision a profilelor realizate de CSR, companie care face parte tot din grupul TMK. Cifra de afaceri aferenta productiei de baza a crescut cu 23%, conform raportului semestrial al companiei. Actiunile Artrom sunt listate la Bursa de Valori, unde au inchis sedinta de ieri la cotatia de 7,7 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 26,9 milioane euro.

Preluarea Flanco creste pierderile Flamingo

Flamingo International, unul dintre principalii jucatori pe piata de retail din Romania, a incheiat primul semestru al anului cu o pierdere de 4,2 mil. euro fata de un profit net de circa 33.400 de euro in perioada similara a anului trecut, potrivit standardelor internationale de raportare financiara.
Rezultatele la sase luni ale grupului Flamingo le includ, pentru prima data, si pe cele ale retailerului de electronice si electrocasnice Flanco, preluat in acest an. Datele Flanco au fost incluse doar pentru perioada mai-iunie, dupa finalizarea achizitiei.

duminică, 14 decembrie 2008

Tranzactii cu 6,6% din ONT Carpati

Titlurile ONT Carpati, companie care detine 30% din hotelul JW Marriot, au facut ieri obiectul unor tranzactii deal pe piata RASDAQ in valoare de 0,6 mil. euro (2 mil. lei), pachetele transferate reprezentand 6,62% din capitalul societatii. Cele mai importante pachete s-au tranzactionat ieri la un pret de 26 de lei pentru un titlu, in conditiile in care luna trecuta actionarul principal al ONT, Gosman Properties, oferise 16 lei/actiune in cadrul unei oferte publice de preluare a unui pachet reprezentand 24% din societate.


Oferta Gosman de luna trecuta nu s-a bucurat de succes, in conditiile in care la sfarsitul perioadei acesteia s-a obtinut un numar infim de actiuni, doar 181.
Gosman Properties este o companie controlata de Bank of Cyprus si a preluat la inceputul acestui an pachetul majoritar de 73% al ONT Carpati de la New Marathon Tours din Cipru in schimbul sumei de 3,2 milioane de euro (11 milioane de lei). Ulterior acestei tranzactii, Gosman a mai achizitionat din piata pana a ajuns la o participatie de 75,88%.
De altfel, Gosman Properties a fost cel mai activ cumparator al titlurilor ONT in ultima perioada.
Potrivit ultimelor raportari disponibile, principalii actionari minoritari ai companiei sunt Gheorge Racaru, directorul Blue Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Romania, cu o detinere de 5,27% din companie, si SIF Muntenia, cu putin peste 2% din ONT.
ONT Carpati a inchis ultimul exercitiu financiar cu o pierdere de 0,74 mil. euro (2,62 mil. lei), dupa ce isi prognozase un profit de 0,81 mil. euro (2,86 mil. lei).

Intfor a trecut pe pierdere in T1, dar asteapta profit de 1,6 mil. euro in 2007

Producatorul de tevi si profile din otel Intfor Galati a inregistrat in primul trimestru din acest an o pierdere de aproape 1,5 mil. lei (0,44 mil. euro), comparativ cu un castig net de 294.000 lei (80.000 euro) in perioada similara din 2006. Cu toate acestea, cifra de afaceri a companiei a avansat in aceeasi perioada cu 23%, pana la 32,3 mil. lei (9,5 mil. euro). Rezultatul negativ din primul trimestru a fost cauzat in principal de cresterea cheltuielilor cu materiile prime, cu o pondere de circa 70% in totalul cheltuielilor. Intfor mizeaza in acest an pe un profit net de 5,6 mil. lei (1,6 mil. euro), putin peste cel realizat anul trecut, de 5,39 mil. lei (1,52 mil. euro). Actiunile Intfor Galati au fost ultima data tranzactionate la un pret de 12 lei actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 15 mil. euro.

SIF revin in topul lichiditatii, pe scadere de aceasta data

Societatile de Investitii Financiare (SIF) au revenit ieri in topul celor mai tranzactionate actiuni, inregistrand insa o corectie generala, indicele care le reflecta evolutia pierzand peste 1,7%.
"Evolutia societatilor de investitii financiare se afla in stransa legatura cu evolutia pietelor externe, date fiind ponderile pe care investitorii din afara le detin in actionariatul acestora. Agitatia din ultima perioada si corectia de ieri se datoreaza si nelinistii de pe pietele internationale", spune Andrei Anghel, analist in cadrul societatii de brokeraj Confident Invest.


Actiunile Societatii de Investitii Financiare Oltenia au pierdut ieri 1,69%. Tranzactiile cu titlurile companiei s-au ridicat la circa 1,13 mil. euro (3,67 mil. lei), aflandu-se pe primul loc in topul rulajelor de la Bursa. SIF Oltenia a vandut de curand circa 156.000 de actiuni ale Celule Electrice Bailesti, reprezentand circa 21,7% din capitalul social. Valoarea tranzactiilor cu aceste titluri s-a ridicat la aproape 2 mil. lei (0,6 mil. euro). In urma acestor tranzactii SIF-ul si-a diminuat participatia in cadrul producatorului de aparate electrice sub pragul de 5%.Printre cumparatori s-a numarat si Broker Cluj, care a fost raportata cu o participatie de circa 6%.

Titlurile Broker Cluj au urcat ieri cu 0,39%, inregistrand a treia sedinta consecutiva de cresteri. Valoarea tranzactiilor derulate ieri pe acest titlu a fost de 0,36 milioane de euro (1,2 milioane de lei). Brokerii pun evolutia buna a acestui emitent pe seama trendului ascendent al pietei, stiind ca societatea are o serie de detineri in cadrul mai multor companii listate sau nelistate. Totodata investitorii asteapta si inceperea procesului de fuziune pe care Broker l-a anuntat precum si majorarea de capital. De la inceputul anului actiunile Broker Cluj au urcat cu peste 50%. Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a perfectat la un pret de 2,6 lei/actiune.

Actiunile Petrom au crescut ieri cu 0,97%, intr-o zi in care majoritatea companiilor listate la Bursa au inregistrat pierderi. Valoarea tranzactiilor s-a ridicat la circa 410.000 de euro (1,34 mil. lei), aflandu-se printre cele mai lichide companii de pe piata. Tribunalul Arges a acceptat luni cererea grupului OMV-Petrom de suspendare a deciziei Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Pitesti (ARPMP), prin care companiei Arpechim, aflata in posesia grupului, i s-a suspendat pe termen de sase luni autorizatia de mediu. Arpechim are astfel dreptul de a-si desfasura in continuare activitatea, fara niciun fel de restrictii, ARPMP putand face recurs in termen de cinci zile.

Titlurile Santierului Naval Orsova au crescut ieri cu 3,97%. Tranzactiile cu titlurile companiei s-au ridicat la circa 455.000 de euro (1,48 mil. lei), aflandu-se printre cele mai cautate zece companii de la Bursa ieri. SNO a consemnat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri neta de 15,26 mil. lei (4,5 mil. euro), cu 37% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, si a trecut pe profit. Compania a realizat in primele trei luni ale acestui an un profit net de 928.829 de lei, fata de o pierdere de 595.463 de lei in primul trimestru al anului trecut. Santierul Naval si-a bugetat pentru acest an un profit net de 7,14 mil. lei, in crestere cu 6% fata de 2006.

Actiunile Remarul 16 Februarie au sarit ieri cu 7,94%, pe fondul unei lichiditati de 218.000 de euro (710.000 de lei). Compania, care se ocupa cu reparatia materialului rulant, a raportat pe primele trei luni ale acestui an o crestere a afacerilor cu 112%, la 4,67 mil. euro (15,8 mil. lei), fata de cele 2,2 mil. euro (8 mil. lei), cat inregistrase in 2006. Compania Metalurgica, achizitionata in decembrie 2006 de catre Remarul, a inregistrat o crestere de 96,6% a cifrei de afaceri in primul trimestru din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 15,8 mil. lei (4,8 mil. euro). Profitul net rezultat dupa primele patru luni ale acestui an este de 351.000 lei.

Anuntul privatizarii a relansat pe piata actiunile Electroputere Craiova

Actiunile producatorului de locomotive Electroputere Craiova au sarit cu 30% pe parcursul a doua sedinte, dupa anuntul cu privire la castigarea licitatiei pentru privatizarea companiei de catre compania saudita Al-Arrab.
Perspectivele oferite de preluatea Electroputere de catre compania saudita au atras atentia investitorilor, astfel ca dupa prima jumatate de ora a sedintei de ieri nu mai existau actiuni la vanzare.


La pretul din piata eu zic ca merita. Cu toate acestea, informatia trebuie sa se concretizeze si prin semnarea contractului de privatizare", spune Nicolae Rusu, directorul general al Orizont Vest.
Compania saudita Al-Arrab a fost desemnata de catre AVAS castigatoarea licitatiei de privatizare a Electroputere, cu o oferta de 120 de milioane de euro.
Jumatate din pretul oferit de firma araba acopera doar datoriile acumulate, aceasta angajandu-se sa mai aduca circa 37 milioane de euro pentru capital de lucru si alte 20 de milioane de euro pentru investitii.
Pretul platit pentru pachetul de 62,82% din actiunile AVAS este de circa 2,3 mil. euro, respectiv valoarea pachetului la valoarea nominala a unei actiuni.
"Urmeaza probabil o majorare de capital, iar pretul de subscriere ma astept sa fie unul care sa-i descurajeze pe multi. Ramane de vazut insa care sunt toate detaliile ofertei, si daca nu cumva o clauza legata de datoriile restante ale Electroputere ridica de fapt pretul modic de 2,3 milioane pana pe la 35-40 mil. euro, unul care face actualul pret, chiar si dupa ultimele cresteri, extrem de atractiv", spune Andrei Anghel, analist in cadrul societatii de brokeraj Confident Invest.
La ultimul pret de ieri, capitalizarea Electroputere Craiova era de 12,3 mil. euro.
Alti brokeri spun ca valoarea oferita pe pachetul de actiuni este una simbolica, avand in vedere investitiile pe care le presupune privatizarea Electroputere.
"Este normal pentru astfel de privatizari ca ofertantul sa plateasca pachetul la valoarea nominala a unei actiuni, in cazul in care se angajeaza sa faca investitii importante in companie", precizeaza Nicolae Rusu.
Electroputere Craiova are datorii la stat de circa 60 de milioane de euro, compania inregistrand numai anul trecut pierderi de 14,2 milioane de euro (50,1 milioane de lei). Rezultatul negativ de anul trecut a fost cu 41% mai ridicat decat pierderile din anul precedent.
Anul trecut, afacerile Electroputere s-au diminuat cu 13%, la 44,4 milioane de euro (156,2 mil. lei).
"Principala problema a societatilor scoase la privatizare de catre stat sunt arieratele mari catre stat care fac ca acestea sa acumuleze datorii importante. Odata rezolvata aceasta problema, compania ar putea reveni pe profit in anii urmatori", spune Nicolae Rusu.
Al-Arrab are in derulare proiecte de infrastructura si constructii de cai ferate in valoare de peste 9 miliarde de euro, care ar putea asigura desfacerea productiei companiei craiovene.
Electroputere Craiova este singura dintre cele trei mari uzine din proprietatea statului care a reusit sa-si gaseasca un cumparator.
La celelalte doua, Tractorul si Rulmentul, a fost demarata procedura de lichidare.

Prospectiuni da actiuni gratuite de 15 mil. euro

Compania de prospectiuni geologice Prospectiuni Bucuresti (simbol bursier PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender din Timisoara, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 49,4 milioane de lei (15 milioane de euro) prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anilor precedenti si distribuirea de actiuni gratuite.
In cazul in care actionarii companiei aproba majorarea, Prospectiuni va emite in acest sens 19,77 milioane de actiuni noi, cu valoarea nominala de 2,5 lei/actiune, care vor fi distribuite cu titlu gratuit actionarilor, fiecare urmand sa primeasca 11 actiuni noi la fiecare actiune detinuta.

Amylon Sibiu vinde un teren de 9,4 milioane de euro

Compania Amylon, parte a grupului de morarit si panificatie Boromir, isi va muta sectia de glucoza din Sibiu si va vinde terenul de aproape 25.000 de metri patrati pentru 9,4 milioane de euro unei firme controlate de fondul de investitii austriac Immoeast, specializat in proiecte imobiliare.
Actiunile Amylon (simbol bursier AMY) care se tranzactioneaza pe piata valorilor mobiliare necotate, au crescut ieri cu 10,7% dupa anuntarea vanzarii terenului, inchizand sedinta de tranzactionare la pretul de 1,55 lei/actiune, dupa ce in debutul sedintei au urcat chiar la 4,6 lei/actiune. Capitalizarea companiei se ridica astfel la circa 10,4 milioane de euro.

RASDAQ muta 1.000 de companii pe sistem "order driven"

Piata de negociere extrabursiera (XMBS), de pe care au plecat actiuni cu randamente record ca Prospectiuni sau Turism Felix si care numara 1.000 de companii listate, va migra spre o platforma de tip "order driven" in perioada urmatoare, conform reprezentantilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Pe platforma XMBS pretul se formeaza prin negociere intre cele doua parti, ofertantul si cumparatorul. Ordinele nu sunt insa ferme si pot fi retrase in orice moment. Tranzactiile se realizeaza dupa ce s-a ajuns la un pret acceptat de ambele parti, netinandu-se insa seama de intervalul BID/ASK (cererea si oferta din piata). Singura conditie impusa pretului de transfer este sa nu depaseasca limita de +/-25% fata de pretul de referinta care este unul orientativ.

Reprezentantii Swiss Capital, amendati de CNVM

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amendat patru reprezentanti ai societatii de brokeraj Swiss Capital cu suma totala de 7.500 de lei (2.300 de euro) pentru nereguli constatate in mai multe contracte ale clientilor companiei, potrivit unor ordonante ale CNVM.
Swiss Capital a fost preluata la inceputul acestui an de grupul belgian KBC si se afla dupa cinci luni pe primul loc in topul brokerilor de pe Bursa. Societatea urmeaza sa-si schimbe numele in KBC Securities.

sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Visan, Investica: O revenire pana la sfarsitul anului este imposibila

Evolutiile negative ale companiilor energetice au tras ieri Bursa in jos, indicele BET, principalul indice de la Bucuresti, inregistrand o scadere de 1,1%, pana la nivelul de 5.300 de puncte.

Titlurile Petrom (SNP) au coborat pe parcursul sedintei de ieri cu 1,9%, pana la pretul de tranzactionare de 0,415 lei/actiune, in timp ce actiunile Rompetrol Rafinare (RRC), au consemnat o scadere mai mare, de aproape 2%, atingand nivelul de 0,046 lei/actiune. Titlurile companiei transportatoare de gaze naturale, Transgaz Medias (TGN) au scazut ieri cu 0,4%.
Scaderile consemnate de companiile energetice au influentat negativ si evolutia indicelui energetic BET-NG, acesta inregistrand ieri o scadere de aproape 1,2%, pana la nivelul de 750 de puncte.

"Cresterile care se inregistreaza nu prea mai conteaza in contextul in care in sedintele urmatoare se raporteaza corectii ale preturilor. In lipsa investitorilor, si in special a investitorilor straini, se creeaza un cerc vicios. Nu sunt investitori, nu sunt bani, bursa nu creste", a declarat Leonard Visan, directorul general al societatii de administrare a investitiilor Investica.
Scaderile din domeniul energetic survin pe fondul reducerii pretului la petrol, un baril de petrol fiind tranzactionat ieri la pretul de 102 dolari, in scadere cu 1,3% fata de nivelul de referinta.
Societatile financiare de investitii au inceput sedinta de tranzactionare de ieri in crestere, insa la finalul zilei cotatiile SIF-urilor au inchis pe minus. Scaderile inregistrate de societatile financiare au tras indicele BET-FI in jos, acesta consemnand o scadere de aproape 1%. Cea mai mare scadere din randul societatilor financiare au inregistrat-o titlurile SIF Muntenia (SIF4), de 1,8%, pana la nivelul de 1,67 lei/actiune. Titlurile SIF Moldova (SIF2) au consemnat cea de-a doua scadere din randul societatilor financiare, de aproape 1,7%. Cel mai mare rulaj din piata a fost atins de titlurile SIF Oltenia (SIF5), pana la inchiderea sedintei fiind tranzactionate peste 1 mil. de actiuni, tranzactii a caror valoare a depasit
2 mil. lei. "Pentru ca societatile financiare sa revina la nivelurile din 2007, acestea ar trebui sa inregistreze cresteri de cel putin 150%, iar acest lucru este imposibil. Nu mai putem spera la o revenire a pietei pana la sfarsitul anului", a adaugat Visan.
Bancile locale au inchis la acelasi nivel ca si in sedinta precedenta, doar Erste Bank inregistrand o crestere de 0,3%.
"Cand ajungem la paradoxuri de genul celui din Statele Unite, unde a fost necesara nationalizarea a doua institutii de credit, nu poate fi un semn incurajator pentru investitori. Abia dupa ce situatia pietelor financiare internationale se va ameliora, abia atunci putem spera la o revenire si a Bursei de la Bucuresti", a incheiat Visan.
Cele mai mari scaderi din sedinta de ieri au fost inregistrate de titlurile companiei imobiliare Impact Bucuresti(IMP) si de cele ale producatorului de ingrasaminte chimice Azomures Tg. Mures (AZO).

Analistii: Rascumpararile sunt un semnal ca actiunile sunt atractive

Scaderile puternice de la Bursa din acest an au facut ca tot mai multe companii sa anunte programe de rascumparare a actiunilor proprii.

Scopul declarat al celor mai multe astfel de operatiuni este recompensarea salariatilor societatii, dar unii dintre manageri nu ascund faptul ca doresc sa stabilizeze cotatia din piata a companiilor, considerand ca actiunile proprii sunt subevaluate.
Cei mai multi analisti considera ca programele vin in sprijinul investitorilor, care au suferit de pe urma caderii actiunilor, oferind mai ales un suport moral celor care nu sunt familiarizati cu mecanismele pietei, sau poate inlatura un surplus mare de actiuni dispus la vanzare.

VEGA scoate la vanzare participatii de 27 mil. euro

Rompetrol SA (VEGA), compania de management a grupului Rompetrol, scoate la vanzare in perioada urmatoare un pachet de 2,5% din actiunile proprii si pachetul majoritar de 84% din actiunile unei companii imobiliare, Astra Investitii Imobiliare, pentru care ar putea incasa in total circa 27 mil. euro, potrivit unei raportari a companiei.
Rompetrol SA va participa la oferta publica de cumparare initiata de The Rompetrol Group si va vinde pachetul de actiuni proprii detinut la societate, de 2,5% din capitalul social.

Catalin Chelu a intrat in lista presedintilor SIF anchetati de procurori

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a Parchetului General a confirmat ieri pentru ZF ca il cerceteaza pe omul de afaceri Catalin Chelu, presedintele SIF Moldova, intr-un dosar aflat in faza actelor premergatoare.
Informatia privind cercetarea de catre procurori a presedintelui SIF Moldova a aparut prima data la Adunarea Generala a Actionarilor SIF Oltenia de la finalul saptamanii trecute, cand omul de afaceri a cerut indepartarea lui Dinel Staicu de la conducerea SIF Oltenia.


De altfel, unul din motivele invocate de Chelu era chiar faptul ca Staicu este cercetat de procurori intr-un alt dosar. SIF Oltenia nu a permis atunci unor actionari sa voteze pe motiv ca ar actiona in mod concertat cu Chelu.
Cercetarea penala nu inseamna ca persoana care este subiectul acesteia este automat vinovata, dar are consecinte pe piata de capital.
Astfel, CNVM a cerut convocarea unei Adunari Generale la SIF Oltenia, dupa confirmarea informatiei ca Dinel Staicu, presedintele SIF Oltenia este cercetat penal. Aceasta AGA, ceruta pentru reconfirmarea presedintelui Dinel Staicu in functie, a avut loc la finalul saptamanii trecute.
"Pe rolul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala este inregistrat un dosar (in legatura cu Catalin Chelu - n. red.), aflat in faza actelor premergatoare, stadiu procedural care nu permite furnizarea altor date", a declarat Robert Cazanciuc, procuror in cadrul DIICOT.
Omul de afeceri spune insa ca nu stie nimic despre existenta acestui dosar. "Nu stiu de nici un dosar, mie nu mi-a spus nimeni nimic," a declarat Chelu.
Procurorii au solicitat SIF Oltenia o serie de informatii in acest dosar, conform presedintelui societatii Dinel Staicu.
El nu a oferit mai multe informatii insa a precizat ca cercetarile procurorilor nu au legatura doar cu SIF Oltenia, ci cu relatia lui Chelu cu toate cele cinci SIF-uri.
Catalin Chelu este unul dintre cei mai mari investitori de pe piata de capital, el controland, conform informatiilor vehiculate pe piata, pachete importante din cadrul SIF-urilor prin intermediul mai multor persoane fizice sau juridice.
Legislatia in vigoare nu permite unui investitor sa detina mai mult de 1% din capitalul unui SIF impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat. Controlul pe care omul de afaceri l-ar exercita asupra unor pachete de actiuni SIF nu a fost insa stabilit de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sau o alta autoritate. Pe de alta parte, Chelu mai este actionar si la alte societati comerciale, care au fost implicate de-a lungul timpului in tranzactii cu SIF-urile.
Catalin Chelu a preluat recent functia de presedinte al SIF Moldova, dupa ce fostul presedinte Sorin Turtoescu a demisionat invocand motive de sanatate.
Chelu nu a primit insa pana in prezent avizul CNVM pentru a ocupa acest post asa cum prevede legea. Pe de alta parte, reprezentantii CNVM nu aveau cunostinta despre cercetarile procurorilor.
"CNVM nu a fost informata privind existenta unui dosar in privinta lui Catalin Chelu", spunea la finalul saptamanii trecute Victor Stanila, purtatorul de cuvant al CNVM.

Cocor a scapat in instanta de amenda de 1 mil. lei din partea CNVM pentru tranzactiile pe SIF3

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat saptamana trecuta cea mai mare sanctiune aplicata pana in prezent de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), prin care firma Cocor Bucuresti (COCR) a fost amendata cu 1,01 milioane de lei (288.000 de euro) pentru folosirea de informatii privilegiate in tranzactiile pe care societatea le-a realizat cu actiunile SIF Transilvania (SIF3).
Potrivit deciziei CNVM din luna septembrie a anului trecut, in perioada 24-31 mai 2007, Cocor ar fi cumparat actiuni SIF Transilvania facand uz de informatii privilegiate pe piata cu privire la actiunile intreprinse pentru suspendarea majorarii de capital la societatea de investitii.

CNVM a aprobat noi conduceri la EFG MFM si Swiss Capital AM

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat noile conduceri ale societatilor de administrare a investitiilor EFG Eurobank Mutual Funds Management (MFM) si Swiss Capital Asset Management, potrivit buletinului saptamanal. Consiliul de Administratie al societatii EFG Eurobank Mutual FundsManagement, membra a grupului elen EFG Eurobank, va fi condus de Aristeidis Xenofos, membri ai Consiliului fiind printre altii Daniel Stifter si Agamemnon Kotrozos. Societatea din cadrul grupului EFG administreaza active in valoare de peste 99 de milioane de lei. Membra a grupului elvetian KBC, societatea Swiss Capital Asset Management va fi condusa de Hans Vanhoof, care detine functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Ionela Vaitis si Sorin Apostol sunt ceilalti doi membri ai Consiliului. Conducerea societatii Swiss Capital, care administreaza active nete in valoare de 14,4 milioane de lei, este asigurata de Ionel Vaitis si de Avram Ioana.

Valoarea Bursei de la Bucuresti a scazut cu aproape 50%, la 128 mil. euro

Societatea de brokeraj Delta Valori Mobiliare a cumparat 4.961 de actiuni ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la pretul de 60 lei/actiune, tranzactia evaluand operatorul bursier la circa 128 de milioane de euro, cu aproape 50% mai putin decat la inceputul anului, cand valoarea BVB depasea 230 de milioane de euro. Vanzatorul este societatea de brokeraj WBS Romania, condusa de Cristian Sima. Doua persoane fizice, Nicoleta Costianu si Lucian Isac, au cumparat, de asemenea, cate 20 de actiuni. Astfel, WBS a vandut in intregime pachetul de 5.000 de actiuni pe care il pusese in oferta. WBS a mai scos la vanzare un pachet de 5.000 de actiuni la 65 de lei, insa a vandut doar 208 actiuni la acest pret, cumparatorii fiind opt persoane fizice, majoritatea brokeri la Estinvest Focsani. Scaderea valorii BVB este in linie cu scaderea indicilor bursieri, in conditiile in care indicele BET a pierdut de la inceputul anului circa 45%, dar si cu scaderea valorii tranzactiilor de pe Bursa.

IAMU Blaj investeste 10 milioane de euro in modernizare

Actionarii producatorului de masini-unelte IAMU Blaj (IAMU) au aprobat la inceputul acestei saptamani un program de investitii in valoare de 10 milioane de euro (36,1 milioane de lei) destinat modernizarii activitatii de productie, program finantat si prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala Astfel, compania ar urma sa contribuie cu suma de 18 milioane de lei (circa 5 milioane de euro) reprezentand sume proprii la acest proiect, iar restul de 17,3 milioane de lei ( 4,8 milioane de euro) ar urma sa fie atrase din surse nerambursabile, prin fonduri europene. Compania este controlata de SIF Banat-Crisana, care detine 76,69% din actiuni, un alt actionar important fiind SIF Oltenia, cu o participatie de 19,83%. Ultima tranzactie cu actiuni IAMU Blaj s-a derulat la un pret de 5 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de aproape 5,9 milioane de euro.

Veltan, Carpatica: Piata este puternic dominata de un sentiment de pesimism

Bursa a continuat sa scada si pe parcursul sedintei de ieri, pe fondul unor tranzactii care abia s-au ridicat la nivelul de 11 mil. de lei (3,1 mil. euro). Indicele BET, principalul indice al pietei, a inregistrat o corectie fata de nivelul de referinta d

Printre cele mai semnificative tranzactii de ieri s-au numarat cele cu titlurile Impact Bucuresti (IMP), care s-au si clasat in topul rulajelor de pe Bursa, fiind tranzactionate aproape 20 de mil. de actiuni, in valoare totala de 2 mil. lei, si titlurile societatilor financiare de investitii, in special SIF Transilvania (SIF3). Titlurile Impact au consemnat cea mai mare scadere pe parcursul sedintei de ieri, de 12%, si au inchis in scadere cu 11% fata de nivelul de referinta, la un pret de 0,105 lei/actiune.

Seful EFAMA: Boom-ul fondurilor mutuale romanesti va avea loc in urmatorii 15 ani

Romania ar putea ajunge Polonia la fonduri mutuale peste 15 ani, cresterea de aproape o suta de ori a activelor pana la 24 mld. euro fiind conditionata de capacitatea administratorilor de a castiga increderea investitorilor, spune Mathias Bauer, presedint

Industria locala a fondurilor mutuale ocupa in prezent ultimul loc in Europa, cu active in administrare de 246 de milioane de euro la sfarsitul primului semestru, mult sub nivelul fondurilor poloneze care detin active de 22,2 miliarde de euro. In Bulgaria, fondurile mutuale au incheiat primul semestru cu active de 300 de milioane de euro.
"Viitorul fondurilor mutuale romanesti este favorabil. In urmatorii zece pana la 15 ani, activele fondurilor vor creste de pana la o suta de ori, pana la 24 de miliarde de euro, doar daca administratorii isi vor conduce onest si transparent afacerile si daca vor castiga increderea investitorilor romani", a declarat pentru ZF Mathias Bauer, presedintele EFAMA.

duminică, 23 noiembrie 2008

Lumea va mai fi dependenta de combustibilii fosili cel putin o jumatate de secol

Dezbaterea publica declansata recent in Franta referitoare la problema energiei atrage inca o data atentia asupra faptului ca nici macar o tara cu un parc nuclear energetic unic in lume nu poate nega dependenta accentuata de aprovizionarile externe cu hidrocarburi.
In Franta, ca
peste tot in lume, "securitatea energetica" a devenit un concept care face furori. Conform BP Statistical Review, revista de specialitate care analizeaza anual pietele energetice mondiale in perspectiva, conceptul include, in acelasi termen, "riscul de intrerupere fizica sau de prabusire a pietei, dependenta excesiva de furnizorii exclusivi, nivelul importurilor energetice, riscul de volatilitate, si riscul cresterii excesive a preturilor". Un termen global care reformuleaza problema surselor de energie in contextul actual in care politicile energetice nu mai tin cont de frontiere de stat.

Vitorul suna incert
Din punct de vedere strict aritmetic, evolutia consumului mondial reprezinta sursa unor mari incertitudini. In prezent, sase miliarde de locuitori consuma anual echivalentul in petrol a zece miliarde de tone si aceste nevoi energetice se estimeaza ca vor creste mai repede decat fenomenul demografic. Primele care se vor confrunta cu aceasta problema vor fi China si India. Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca peste doua miliarde de persoane nu au acces la electricitate, si in compensatie 20% din populatia globului consuma 60% din totalul energiei produse. Pentru a face fata inflatiei de nevoi care se anunta pentru prima jumatate a secolului XXI, economia mondiala se bazeaza inca pe rezervele de combustibili fosili care asigura in prezent, la nivel global, mai mult de 80% din totalul consumului de energie.
Acest tip de combustibili vor face jocurile si pentru urmatoarea jumatate de secol.
Lansate de cateva decenii in prim-planul atentiei publice, discutiile referitoare la nivelul exact al rezervelor de petrol nu sunt acum mai aproape de solutionare, iar estimarile sunt inca extrem de variate. In asteptarea unui verdict transant, "aurul negru" trebuie sa alimenteze in continuare planeta, fara probleme majore, macar pana in 2050. Petrolul constituie, de departe, principala sursa de energie comerciala, cu o pondere de 40% pe piata, datorita monopolului pe care il detine in sectorul auto si in cel al transporturilor aeriene.

Tehnologii alternative
Dintr-o perspectiva strict ecologica, indispensabila analizei acestei probleme, apare o noua dilema, cea de limitare a emisiilor de gaze care provoaca efectul de sera, in conditiile in care activitatile industriale continua sa determine dereglari importante ale climei.
Solutia cea mai simpla sta in rationalizarea consumului de energie, insa aceasta idee este dificil de pus in practica. De exemplu, in ultimii 15 ani, cele 30 de tari membre ale OECD (Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare) au reusit sa faca economii de energie de numai 1,5%. Rezultatul nu este ridicol, ci subliniaza dificultatea atingerii unui asemenea obiectiv.
Diversificarea surselor de energie este o alta solutie, ca si dezvoltarea sistemelor de refolosire a energiei. In afara energiei eoliene, o alta sursa neconventionala de energie, cea solara, a cunoscut in ultima perioada o crestere exponentiala. Capacitatea instalata pentru captarea si valorificarea energiei solare s-a multiplicat de zece ori in ultimii 10 ani, insa ponderea detinuta in totalul energiei produse este inca extrem de mica.

A treia varianta: centralele nucleare
Exista in prezent doar doua tari care si-ar putea construi un portofoliu impresionant de centrale nucleare in urmatorii ani: China si Statele Unite. China are in constructie opt centrale, insa energia nucleara reprezinta doar 1% din totalul parcului energetic chinez, de o putere totala de 319.000 megawati. Ambitiile asiaticilor sunt insa colosale in domeniul energiei, ceea ce este de inteles din partea unui stat despre care se estimeaza ca isi va tripla consumul pana in 2025.
In Statele Unite ultima aprobare pentru constructia unei centrale nucleare s-a eliberat in 1973, insa presedintele Bush doreste sa relanseze aceasta sursa de energie care contribuie in prezent cu 20% la electricitatea generata pe taram american. Planul elaborat este unul extrem de ambitios si prevede construirea a 1.500 de centrale nucleare in urmatorii 20 de ani.

Bate vantul
Capacitatea instalata in materie de energie eoliana a crescut la nivel global cu 28% anul trecut, conform datelor furnizate de Asociatia americana pentru energie eoliana (AWEA) si de Asociatia Europeana pentru energie eoliana (EWEA). In total, capacitatea mondiala a depasit 31.127 megawati, echivalentul alimentarii a 7,5 milioane de familii americane sau a 16 milioane de gospodarii europene. Cele 15 state ale Uniunii Europene au produs circa doua treimi din energia eoliana produsa in lume, adica 23.291 megawati. Europa si-a marit capacitatea de productie a energiei eoliene cu 33%antr-un an, datorita unor investitii de 5,8 milioane euro, conform datelor EWEA. In fruntea clasamentului european se afla Germania, cu o putere instalata de 12.000 megawati, in vreme ce Franta este printre codasi, cu doar 180 megawati. Spania si Danemarca au circa 4830 si respectiv 2880 megawati. In Statele Unite productia eoliana de energie a crescut cu doar 10%, la 4685 megawati, in principal din cauza "tergiversarii reglementarii, decatre guvern, a mecanismului de impunere fiscala a acestor producatori de energie", spune AWEA.

Puzzle pe piata nordica a energiei
Cand in ianuarie anul trecut pretul unui kilowat-ora a depasit nivelul simbolic de o coroana suedeza (circa 0,001 dintr-un euro), pe piata nordica a electricitatii s-au incins discutii aprinse. Scumpirea era de 260% fata de nivelul anului precedent!
Norvegia, Suedia si Finlanda sunt, impreuna cu Canada, cei mai mari consumatori de electricitate din lume, pe cap de locuitor. Impreuna cu Danemarca, cele patru tari nordice cumuleaza un consum egal cu cel al Germaniei, dar in conditiile unei populatii mult mai restranse: 24 de milioane, fata de 80 milioane locuitori. Explicatia acestor nevoi enorme sta in climatul neprielnic si intr-o structura industriala avida dupa energie (predomina aici industria hartiei si celulozei, prelucrarea aluminiului si metalurgia, ramuri mari consumatoare de energie).

Parchetul anticoruptie - bilet de intrare in NATO

Dupa doua amanari, se pare ca la 19 martie guvernul Nastase isi va pune pielea la bataie in Parlament cu un pachet de legi impotriva coruptiei. La drept vorbind, nu e vorba nici de o initiativa politica a PSD, si nici nu e o cauza de veselie pentru conducerea partid

vineri, 19 septembrie 2008

"Zambind in iarba", de Cornel Dinu

Sala de festivitati a Clubului Sportiv "Dinamo" a devenit neincapatoare la evenimentul ocazionat de lansarea cartii autobiografice: "Zambind in iarba", semnata de fosta glorie alb-rosie, Cornel Dinu. Desi romanul a fost lansat oficial la targul de carte "Gaudeamus", Administratorul Delegat al gruparii dinamoviste a dorit sa-si promoveze cartea si in curtea clubului la care activeaza de peste 40 de ani.

Prefata romanului a fost scrisa de Fanus Neagu, dar prezentarea oficiala a autobiografiei lui Cornel Dinu, a fost facuta de presedintele Academiei Romane, Eugen Simion.

"Am scris recent o carte despre Eugen Ionesco, pe care abia, abia, am scos-o in 500 de exemplare, din pacate neexistand un interes prea mare. Cartea domnului Cornel Dinu, un om cu simt epic, a avut un prim tiraj de 10000 de exemplare si cred ca asta spune totul despre acest fenomen numit, fotbal !" a declarat Eugen Simion.

luni, 9 iunie 2008

Stepanek - Simon

In primul tur de la Roland Garros se intalnesc 2 jucatori de valoare medie, destul de diferiti ca stil de joc. Stepanek este clasat pe locul 22 mondial si este un jucator de atac, cu un serviciu bun; nu neaparat foarte puternic, dar inteligent. Este foarte 'viclean' la serva si reuseste de multe ori sa`i induca in eroare pe adversari prin servicii plasate cu mult efect, dar poate si sa serveasca puternic atunci cand intra primul serviciu. In ultimul meci a abandonat, la Roma cu Novak Djokovic in semifinala, dar pana atunci i`a invins pe Nieminen, Horna, Ferrer si Federer; Pe Federer l`a batut in 2 tie-breakuri iar pe ceilalti 3 in cate 3 seturi, de aceea cred ca si azi va fi un meci lung, de cel putin 4 seturi. Gilles Simon este un jucator defensiv, cu un stil de joc nu prea placut, dar foarte eficient. Acest stil de joc l`a adus pe locul 29 mondial si cred ca o sa`l mentina tot acolo o vreme. L`am vazut putin in meciul cu Benneteau din finala si cred ca`i poate face fata lui Stepanek fara probleme azi.

Monfils - Clement

Primul tur de la Roland Garros ne aduce un meci intre 2 francezi, Gael Monfils si Arnaud Clement. Gael Monfils este clasat pe locul 59 mondial si este un jucator destul de slab pe zgura, dar a avut norocul ca in primul tur sa dea de un jucator si mai slab pe aceasta suprafata, compatriotul sau Arnaud Clement. Monfils are totusi o serie destul de buna de meciuri, dupa ce a castigat turneul din Maroc, totusi un turneu slab unde i`a invins pe: Villagran, Sergeyev, Gil, Massu si Chardy jucand doar cu Gil 3 seturi, pe restul reusind sa`i invinga in 2. La Casablanca a a fost invins de Oscar Hernandez in turul al 2-lea dupa ce a trecut de Garcia Lopez in primul tur. Clement a fost eliminat inca din primul tur la Casablanca de Santiago Ventura in 2 seturi. La Bordeaux a reusit 3 victorii la Patience, Ascione si Doble, dupa care a fost invins de Igor Kunitsyn in 3 seturi lungi. Cred ca va fi un meci lung, echilibrat, de cel putin 4 seturi in care se vor juca peste 40 de gameuri.

Olaru R.-I. - Cohen-Aloro S.

Prima runda a French Openului de la Paris, competitia feminina, aduce fata in fata in prima runda pe reprezentanta tarii noastre, Ioana Raluca Olaru si pe reprezentanta tarii organizatoare, frantuzoaica Stephanie Cohen-Aloro.Cele doua jucatoare s-au mai intalnit in 2006 la Vittel, pe suprafata de zgura, jucatoarea noastra castigand atunci cu 2-1 la seturi, 6-4, 4-6, 6-1. In clasamentul WTA cele doua jucatoare stau foarte asemanator, Olaru ocupand pozitia 90 iar frantuzoaica pozitia 85.Olaru are 19 ani, 1.73 m si 60 kg iar Cohen Aloro are 25 de ani, 1.75 m si 68kg. Cohen are 392 de partide jucate in cariera sa, dintre care 276 castigate.Inca nu a cucerit nici un titlu in cariera de profesionist, la care a trecut in 2001, la vasrta de 18 ani. Rodica are 133 de meciuri jucate la simplu dintre care 101 castigate.Performanta remarcabila pentru romanca, dar astazi am emotii pentru ea, nu pentru faptul ca nu ar putea castiga, dar Cohen are avantajul terenului propriu, al suporterilor.Lucrul acesta va conta mai mult decat orice in economia partidei si cred ca frantuzoaica va invinge azi, in mare parte suportului moral de care va avea parte din partea publicului. Pronostic 2

Darcis - Ferrer

In primul tur al celui mai important turneu pe zgura, Roland Garros, se intalnesc spaniolul David Ferrer si belgianul Steve Darcis. Spaniolul este favorit clar in acest meci si va castiga in proportie de 99%. Ferrer este clasat pe locul 5 in clasamentul mondial si joaca maine pe suprafata sa favorita , zgura, deci nu`i dau nici o sansa belgianului. Darcis este clasat pe locul 45 in lume si nu prea are performante bune pana acum. A iesit foarte repede din toate turneele, cu doar 2 victorii in acest sezonu de zgura, la Ljubicic si Benjamin Becker. Cu toate acestea l`am ales pe Darcis deoarece nici Ferrer nu este in cea mai buna forma si cred ca o sa vrea sa petreaca putin mai mult timp pe teren, ca sa se obisnuiasca cu suprafata, pentru ca peste 1 meci-2 o sa dea deja de adversari tari. In ultimele meciuri nu a jucat stralucit; a pierdut cu Kohli cu 6-1 6-0 apoi i`a invins pe Starace si Youzhny. Sper ca Darcis sa tina aproape in primul set si sa nu se lase usor.

Karlovic - Falla

In primul tur al celui mai important turneu pe zgura, Roland Garros, se intalnesc croatul Ivo Karlovic, numarul 21 mondial si columbianul Alejandro Falla, numarul 108 in lume. Ivo Karlovic este un 'monstru' al serviciului. Are probabil cel mai tare serviciu din ATP, cei mai multi asi/meci s.a.m.d. Cu ajutorul serviciului a reusit sa tina piept aproape oricarui jucatori, chiar si lui Federer pierzand doar cu 76 76 fara sa`si piarda serviciul. In ultimul timp si-a imbunatatit si jocul pe zgura, desi aici serviciul nu`l ajuta prea mult iar jocul sau propriu-zis este slabut, dar cum ziceam, a crescut foarte mult in ultimul timp si este mai in forma ca oricand in cariera lui. La Roma si Hamburg a ajuns pana in saisprezecimi de fiecare data, invingandu`i pe Starace, Mathieu, Zverev si Robredo; a pierdut cu Federer si Djokovic, nici nu puteam sa ne asteptam la mai mult. Falla este un jucator slab, la limita primilor 100 de jucatori. Joaca prin challengeruri si rar castiga cate un meci. Cred ca Ivo o sa`l rupa in 3 seturi.

Hanescu V. - Sela D.

Prima runda din French Openul masculin de la Paris ne aduce astazi un alt meci in care sunt jucatori romani in joc.Unul dintre ei este Victor Crivoi care il intalneste pe spaniolul David Marrero iar in celalalt meci Victor Hanescu. Doi Victor, ceeace ma face sa sper ca vor fii si doua victorii. Cei doi jucatori de astazi nu s-au mai intalnit in nici un turneu pana acum. Anul acesta Hanescu nu a prea avut un parcurs convingator, reusind sa joace dar sa piarda 3 optimi de finala, la Sydney, la Memphis si la Estoril.Tot asemeni lui, si Sela a disputat anul acesta tot 3 optimi de finala, la Portschach, la Bermudy si la Houston.In clasamentul ATP, Victor este pe pozitia 78 iar Sela este pe pozitia 61.In concluzie va fii un meci echilibrat in care, asa cum spun si cotele de la casele de pariuri, ambi au sanse egale de castig.Mizez pe victoria lui Hanescu, pentru a-si mai indrepta oarecum parcursul pe anul acesta, dar mai ales ca French Openul este un turneu important, in care orice jucator isi doreste sa ajunga cat mai departe. Pronostic 1

Crivoi V. - Marrero D.

Prima runda din French Openul masculin de la Paris ne aduce astazi si jucatori romani pe panourile de joc.Unul dintre ei este Victor Crivoi si il intalneste pe spaniolul David Marrero.In calificari, Crivoi a mai trecut de un spaniol in prima runda si anume de numarul 215 ATP, Riba-Madrid Pere, 2-0 la seturi, 6-2, 6-2.Alte victime ale romanului in calificari au mai fost numarul 220 ATP, cehul Ulihrach Bohdan si numarul 249 ATP, argentinianul Decoud Sebastian.Adversarul de azi al lui Crivoi a trecut si el in calificari de un spaniol, Vicente Fernando, numarul 182 ATP, de rusul Kukushkin Mikhai, numarul 136 ATP si de germanul Phau Bjorn, numarul 160 ATP.Crivoi l-a mai intalnit pe Marrero in 2 randuri, in 2006 in Spania, pe zgura, ambele meciuri fiind castigate de roman destul de usor.De data aceasta ambi jucatori sunt in forma buna dar parca faptul ca sunt roman ma face sa cred si sa sper ca Victor va castiga azi. Pronostic 1

Karlovic I. - Falla A.

Un alt meci din multitudinea care se desfasoara astazi la French Open-ul de la Paris, competitia masculina, este cel dintre croatul Ivo Karlovic si columbianul Falla Alejandro.Cei doi nu s-au mai intalnit pana acum in cadrul niciunui turneu de tenis.Ultimele rezultate ale lui Karlovic sunt optimile de finala de la Hamburg, din 15 mai, pierdute in fata lui Novak Djokovic, optimile de finala de la Roma din 8 mai, pierdute in fata lui Roger Federer iar in 23 februarie a mai pierdut o semifinala la Rotterdam in fata francezului Michael Llodra.De remarcat ca Ivo Karlovici este al doilea jucator care a reusit sa castige titluri pe toate cele 3 suprafete de joc, lucru pe care doar Roger Federer l-a mai resusit.Asadar, Karlovic are 3 titluri la simplu, toate pe suprafete diferite. Si el si Falla joaca la profesionisti don anul 2000.Fizic, Karlovic este cu 23 cm peste adversar, fiind un urias de 2.08 m si 104 kg.Karlovic este jucator de mana drepata executand backhand-ul cu o singura mana. Falla este jucator de mana stanga.Va fii un meci strans, foarte echilibrat, dar cred ca experienta lui Karlovi va face diferenta.Pronostic 1

Bartoli M. - Dellacqua C.

In prima runda a French Openului feminin se intalnesc in aceasta dimineata reprezentanta tarii organizatoare si favorita numarul 9 a acestui turneu, Marion Bartoli si australianca Casey Dellacqua.Cele doua jucatoare s-au mai intalnit de 2 ori in cariera lor, ambele meciuri fiind castigate de frantuzoaica.In 2006, la Bali, pe suprafata hard, 2-0 la seturi, 6-1, 6-3 si in 2008, la Charleston, pe zgura, 2-1 la seturi pentru Brtoli, 7-5, 4-6, 6-1.Avantajul este de partea lui Bartoli, care de altfel si in clasamentul WTA se afla pe o pozitie superioara australiencei.Bartoli este pe locul 9 Wta iar australianca pe locul 51.Astazi, putem considera un avantaj pemtru Bartoli si faptul ca se desfasoara meciul in Franta, lucru ce ii va fii desigur de folos, fiind incurajata cu siguranta de suporteri si automat mult mai motivata.Anul acesta, Bartoli a disputat o semifinala la Paris, fiind eliminata de catre rusoaica Anna Chakvetadze, 2-1 la seturi, 2-6, 6-2,6-0.Si de data aceasta mizez pe accederea ei spre fazele superioare, ceeace inseamna ca astazi va castiga in fata lui Dellacqua.

Fabrice Santoro - David Ferrer

Astazi cu incepere de la ora 17:0 va avea loc meciul din prima runda aturneului de mare slam, Roland Gaross, dintre francezul Fabrice Santoro numarul 50 mondial cu 691 de puncte si spaniolul David Ferrer numarul 5 mondial cu 2730 puncte. Cei doi s-au mai intalnit de doua ori, in 2005 la turneul Rogers Cup, Montreal unde Ferrer s-a impus cu 2-1 la seturi, iar in 2006 la Australian Open unde Santoro a castigat cu 3-0 la seturi. Fabrice Santoro a trecut in prima runda de rusul Evgeny Korolev cu 3-0 la seturi, iar David Ferrer a trecut de Steve Darcis tot cu 3-0. Fabrice Santoro s-a nascut in Tahiti la data de 9 decembrie 1972. A castigat 5 titluri ATP si 7 challenger-uri la simplu si 24 de turnee la dublu. A fost numarul 17 mondial in 6 august 2001. David Ferrer s-a nascut in Javea la data de 2 aprilie 1982, a castigat 6 turnee la simplu si 2 la dublu. A fost numarul 4 mondial in 25 februarie 2008. Nu cred ca Ferrer va avea un meci usor impotriva francezului. Predictia mea este ca numarul game-urilor castigate de Santoro +8 va fi mai mare decat al celor castigate de Ferrer.

Diego Junqueira - Ivan Ljubicic

Astazi cu incepere de la ora 15:30 va avea loc meciul din prima runda aturneului de mare slam, Roland Gaross, dintre argentinianul Diego Junqueira numarul 162 mondial cu 265 de puncte si croatul Ivan Ljubicic numarul 30 mondial cu 1005 puncte. Cei doi nu s-au mai intalnit niciodata. Junqueira a ajuns la turneu dupa ce a jucat si trei meciuri de calificare. In prima runda a trecut de Adrian Manarino cu 6:1 6:2 6:2, iar Ivan Ljubicic a trecut de Eric Prodon cu 7:5 7:6 7:6. Ivan Ljubicic s-a nascut in Banja Luka, la data de 19 martie 1979, a castigat 8 titluri, ultimul in 2007, a fost numarul 3 mondial in 1 mai 2006. A castigat medalia de bronz la dublu la Olimpiada din 2004 la Atena. Diego Junqueira s-a nascut in Tandil la data de 28 decembrie 1980. In acest an a jucat destul de bine pe la challenger-uri unde a ajuns pana in final. Cred ca Ivan Ljubicic este mai experimentat si nu va pierde meciul cu Junqueira. Predictia mea este ca Ljubicic va castiga cu 3-0 la seturi.

Paul Capdeville vs. Soderling

n turul 2 la Roland Garros se intalnesc suedezul Soderling, numarul 44 mondial si cilianul(141). Suedezul este intr-o forma excelenta, dovedind asta chiar saptamana trecuta cand a facut instructie cu J.Blake (6-0 in decisiv), iar anul acesta a obtinut multe alte rezultate valoroase si in plus este si mut mai experimentat decat adversarul sau de astazi. Cilianul este fara indoiala net inferior si asta o arata rezultatele obtinute pe zgura in acest an cand a pierdut la jucatori ca Bellucci, Isner sau ilustrul necunoscut Niemeyer in 2 seturi. Deci sanse foarte mici pentru cilian sa castige un set in fata lui Soderling, iar cota 2 pusa la unele case de pariuri la 3-0 in favoarea lui Soderling este clar valoare atata timp cat sansele ca cilianul sa nu ia set sunt cu mult peste 50% aici.Desi este un jucator inconstan suedezul Soderling nu cred ca va avea probleme in a se impune azi in fata mult mai slab cotatului sau aadversar.

David Nalbandian - Jeremy Chardy

Cu incepere de la ora 12:00 va avea loc meciul din runda a doua a turneului de mare slam, Roland Gaross, dintre argentinianul David Nalbandian numarul 7 mondial cu 2115 puncte si francezul Jeremy Chardy numarul 145 mondial cu 326 de puncte. Cei doi s-au mai intalnit o data in 2006 la turneul Estoril Open din Portugalia unde Nalbandian s-a impus 6:1 7:6. Nalbandian a trecut in prima runda de Carlos Berlocq cu 6:2 6:4 6:1, iar Jeremy Chardy de Frederico Gil cu 6:3 6:2 7:6. David Nalbandian s-a nascut in Unquillo, Cordoba la data 1 ianuarie 1982, are 1.80 metri inaltime si 81 de kilograme, este jucator profesionist din 2000, acastigat pana acum 8 titluri, unu la Masters Cup, 2 la Masters Series si 5 turnee ATP, a fost numarul 3 mondial in 20 martie 2006. Jeremy Chardy este nascut in Pau la data de 12 februarie 1987. In 2005 a castigat Wimbledon-ul la juniori si a ajuns in finala US Open-ului, in 2006 si-a facut debutul la un turneu de mare slam, tot la Roland Garros unde a trecut de prima de Jonas Bjorkman si a fost invins in a doua de David Ferrer. Cred ca numarul game-urilor castigate de Nalbandian va i cu cel putin 8 mai mare decat al celor castigate de Chardy.

Djokovici - Odesnik

Am ales astazi o partida extrem de interesanta la Roland Garros in turul al 3 lea , unde Novak Djokovici il intalneste pe Odesnik .Odesnik este un jucator fenomenal dupa parerea mea , si poate sa ii puna mari probleme astazi lui Djokovici , el are o serva extraordinara de buna.Odesnik s-a nascut in america , el a trecut in primul tur de favoritul cu numarul 29 in acest turneu este vorba de argentinianul Canas in trei seturi 7-6 7-6 7-6 , in al doilea tur el l-a intalnit pe koreanul lee si a trecut in 4 seturi de el , 6-2 , 4-6 , 6-3 6-2.De partea cealalta Novak Djokovici numai are nevoie de prezentare , el a trecut fara mari probleme pana acum , este favoritul nr al 3 lea.Asadar in primu tur a trecut de Denis Gremelmayr in 4 seturi 4-6 6-3 7-5 si 6-2 , iar in al doilea tur a trecut fara mari probleme de miguel angel lopez in trei seturi , 6-1 6-1 6-3.Astazi sarbul este favoritul in aceasta partida , dar cred ca Odesnik ii va pune mari probleme lui Djokovici .

Nicolas Almagro (ESP) - Jeremy

Astazi va avea loc meciul din runda a patra a turneului de mare slam, Roland Gaross, dintre francezul numarul 145 mondial cu 326 de puncte si spaniolul Nicolas Almagro numarul 20 mondial cu 1270 de puncte. Cei doi nu s-au mai intalnit niciodata. Chardy a trecut in prima runda de Gil Frederico cu 3-0 la seturi, in runda a doua de argentinianul David Nalbandian cu 3-2 la seturi iar in runda a treia de rusul Dmitry Tursunov cu 3-0 la seturi. Almagro a trecut in prima runda de Boris Pashanski cu 3-0, in runda a doua de Sebastian Decoud cu 3-0, iar in runda a treia de scotianul Andy Murray cu 3-1. Nicolas Almagro are castigate 4 turnee. Nu cred ca spaniolul ar trebui sa aibe prea multe probleme in castigarea meciului. Daca va castiga meciul ar putea juca mai departe contra lui Nadal. Chiar daca a produs surprize la acest turneu Chardy nu ced ca va trece astazi de almagro. Predictia mea este ca numarul game-urilor castigate de Almagro va fi cu cel putin 5 mai mare decat al celor castigate de Chardy.

Verdasco F. v Nadal R.

Astazi va avea loc meciul din runda a patra a turneului de mare slam, Roland Gaross, dintre spaniolii Fernando Verdasco numarul 23 mondial cu 1240 de puncte si Rafael Nadal numarul 2 mondial cu 5585 de puncte. Cei doi s-au mai intalnit de cinci ori, de fiecare data castigand Nadal, in 2005 la Qatar Exxon Mobil Open, Doha, la NASDAQ-100 Open, Miami, la Mercedes Cup, Stuttgart, in 2006 la London/Queen'w Club, Anglia si in 2007 la Pacific Life Open, Indian Wells. Verdasco a trecut in prima runda de Santiago Ventura cu 3-2 la seturi, in runda a doua de argentinianul Juan Ignacio Chela cu 3-1 la seturi iar in runda a treia de rusul Mikhail Youzhny cu 3-1 la seturi. Nadal a trecut in prima runda de Thomaz Belluci cu 3-0, in runda a doua de Nicolas Devilder cu 3-0, iar in runda a treia de Jarkko Nieminen cu 3-0. Nadal, favoritul numarul 2 al acestui turneu ced ca se va califica mai departe. Regele zgurii nu cred ca se va impiedica in fata compatriotului sau. Predictia mea este ca se vor juca peste 29 de game-uri in acest meci.

Radwanska-Jankovic

Astazi incepand cu ora 14 a Romaniei vom avea un meci foarte interesant al turneului de mare slem de la Roland Garros intre poloneza Radwanska si mult mai cunoscuta jucatoare Jelena Jankovic din Serbia. La prima vedere pare un meci care va fi transat usor de catre sarboaica dar in tenis nu se stie niciodata. S-au vazut foarte multe surprize de-alungul timpului, 2 surprize mari fiind si pe tabloul feminin de anul acesta de la Roland Garros, surorile William fiind eliminate mult prea repede dintr-un turneu de la care la inceput aveau mari sperante. Poloneza vine dupa victorii impotriva unor jucatoare ca rusoaica Koritseva, croata Pandzic si frantuzoaica Cornet o jucatoare in crestere de forma in ultima vreme. Tanara Jankovic este intr-o forma foarte buna, in ultima vreme reusind victorii pe linie, iar in meciul de astazi nu cred ca va avea o misiune foarte usoara, dar intr-un final se va impune si se va califica in faza superioara a acestui turneu de mare slem. Bafta!!

Llodra - Gulbis

Nu inteleg de ce este dat pustiul leton favorit in acest meci, Gulbis promite, este talentat, a jucat bine in primele 3 partide la acest turneu de Mare Slam, dar nu-l vad sa treaca de gascon, un jucator aflat pe val, care face cel mai bun sezon ATP din viata sa, a reusit sa-i invinga pe Berdych si Bolleli doi jucatori foarte bine cotati, cred ca publicul minunat de la Roland Garros il va impinge de la spate si va mai face o noua victima. Llodra are un servici letal, el si Stepanek joaca mai mereu agresiv, ofensiv, un servici-vole pe zgura care necesita o indemanare foarte buna la fileu. Meciul nu va fi usor, daca va fi montat ca si pana acum poate avansa in sferturi. Head to head este 0-0 intre cei doi jucatori, acum un an s-au intalnit pe hard si a invins Llodra, dar meciul probabil era doar demonstrativ. Merg pe mana jucatorului gazda care a demonstrat ca in acest an nu poate fi invins asa de usor, pustiul si-a facut datoria, e timpul sa se intoarca acasa.

Ernests Gulbis - Michael Llodra

Astazi va avea loc meciul din runda a patra a turneului de mare slam, Roland Gaross, dintre lituanianul Ernests Gulbis numarul 80 mondial cu 512 puncte si francezul Michael Llodra numarul 41 mondial cu 831 de puncte. Cei doi s-au mai intalnit de doua ori, de fiecare data castigand Lldra, in 2006. la US Open in calificari si in 2007 la Helibronn Open, Helibronn, Germania. Gulbis a trecut in prima runda de Simon Greul cu 3-0 la seturi, in runda a doua de americanul James Blake cu 3-2 la seturi iar in runda a treia de Nicolas Lapentti cu 3-0 la seturi. Llodra a trecut in prima runda de Olivier Patience cu 3-1, in runda a doua de Tomas Berdych cu 3-2, iar in runda a treia de Simone Bolleli cu 3-0. Ernests Gulbis s-a nascut la Riga la data de 30 aprilie 1988, are 1.80 metri inaltime si 76 de kilograme, este jucator profesionist din 2004, de mana dreapta, backhand-ul il executa cu doua maini. Inca de la varsta de 12 ani se antrena la Academia de Tenis Niki Pilic din Germania. a fost numarul 46 mondial in 8 octombrie 2007. A castigat 4 challenger-uri si un titlu la dublu. Michael Lodra s-a nascut in Paris la data de 18 mai 1980, a castigat 3 turnee la simplu si 14 la dublu. Cred ca Llodra va castiga acest meci.

Petra Kvitova - Kaia Kanepi

Astazi va avea loc meciul din runda a patra a turneului de Mare Slam, Roland Garros, dintre cehoaica Petra Kvitova numarul 87 mondial cu 365 de puncte si estonianca Kaia Kanepi numarul 49 mondial cu 562 de puncte. Cele doua s-a mai intalnit o data, in 2008 la turneul Sony Ericsson Open, Miami unde Kanepi a castigat cu 3:6 7:5 7:5. In prima runda la Roland Garros cehoaica a trecut de Akiko Morigami cu 2-0, in runda a doua de Samantha Stosur cu 2-0 , in runda a treia de unguroaica Agnes Szavay cu 2-1. Estonianca a trecut in prima runda de Meng Yuan cu 2-0, in runda a doua de Anna Chakvetadze cu 2-0, iar in runda a treia de Anabel Medina Garringues cu 2-1. Kaia Kanepi are 22 de ani si a inceput sa joace tenis de la 8 ani. A castigat 6 titluri ITF la simplu si 2 ITF la dublu. Petra Kvitova a castigat 6 titluri ITF la simplu si in acest an la turneul Cellular South Cup a reusit sa o invinga pe Venus Williams. Cred ca Petra Kvitova va reusi sa castige cu 2-1 la seturi.

David Ferrer (ESP) - Radek Stepanek

In aceasta seara vom avea un meci de totul sau nimic intre 2 jucatori valorosi asa cum sunt spaniolul David Ferrer si cehul Radek Stepanek.David Ferrer ocupa locul 5 in clasamentul ATP in timp ce Radek Stepanek ocupa locul 22 ATP.Amandoi au trecut de nume grele pana acum la acest turneu.David Ferrer a trecut de Steve Darcis si Fabrice Santoro in cate 3 seturi 6:3 6:4 6:3 respectiv 6:0 6:1 6:0 si de Lleyton Hewitt in 5 seturi foarte echilibrate 6:2 3:6 3:6 6:3 6:4.De partea cealalta Radek Stepanek a trecut de Simon Gilles in 3 seturi 6:2 6:4 6:1 , de Jiri Vanek in 4 seturi 6:1 6:0 6:7 6:3 iar in ultimul meci de un alt spaniol Tommy Robredo tot in 3 seturi 6:3 6:2 6:1.Cei 2 jucatori s-au mai intalnit de 4 ori pana acum intr-un meci direct , scorul fiind egal 2-2.Ultimul meci intre cei 2 jucatori a avut loc anul acesta pe 7 Mai 2008 in Mastersul de la Roma cand Stepanek a reusit sa se impuna in 3 seturi 4:6 6:2 6:1.Dupa parerea mea va fi un meci echilibrat insa din ce am vazut eu la Stepanek in ultima vreme joaca un tennis foarte bun si cred ca il va bate destul de rau pe spaniol.Bafta tuturor!!!

Svetlana Kuznetsova - Victoria

Astazi cu incepere de la ora 18:30 va avea loc meciul din runda a patra dintre rusoaica Svetlana Kuznetsova numarul 4 mondial cu 3365 de puncte si belorusa Victoria Azarenka numarul 17 mondial cu 1248 de puncte. Cele doua s-a mai intalnit de doua ori, in 2007 la US Open, New York, USA unde Kuznetsova s-a impus cu 6:2 6:3 si in 2008 la turneul Sony Ericsson Open, Miami unde rusoaica a castigat cu 1:6 7:5 6:0. In prima runda la Roland Garros rusoaica a trecut de Aiko Nakamura cu 2-0, in runda a doua de Vania King cu 2-0 , in runda a treia de Nadia Petrova cu 2-0. Azarenka a trecut in prima runda de Edina Gallovits cu 2-0, in runda a doua de Sorana Cirstea cu 2-0, iar in runda a treia de Francesca Schiavone cu 2-0. Cred ca rusoaica va castiga astazi fara probleme. Kuznetsova are castigate 9 titluri WTA si unu ITF la simplu si 13 WTA la dublu. Predictia mea este ca numarul game-urilor castigate de Kuznetsova va fi cu cel putin 3 mai mare decat al celor castigate de Azarenka.

Ljubicic-Monfils

Astazi se intalnesc la turneul de mare slem de la Rolland Garos doi jucatori care se cunosc foarte bine, ei aflanduse la a cincea intalnire directa. In cele 5 intalniri Ljubicic s a impus de 4 ori in fata lui Monfils. Ultima data pe iarba de la Ordina Open s-Hertogenbosch din Olanda anul trecut.Cred ca locul 30 pe care l ocupa acum croatul nu reflecta adevarata lui valoare si francezul Monfilis nu-i poate face mari probleme. Croatul se afla intr o forma ascendenta trecand printr o serie generoasa de victorii aceasta fiind perturbata doar de Monaco in Austria. De cealalta parte francezul Monfilis tranverseaza si el o perioada buna cu ceva victorii insa in fata unor jucatori de mana a doua. Azi cred ca croatul se va impune fara probleme incercand sa ajunga cat mai sus cu mai multa motivatie si mai multa tarie de caracter decat francezul Monfilis.Un alt motiv pt a merge pe mana croatului ar fi ca acesta se simte mai bine pe zgura fata de francez care oricum nu exceleaza pe nici o suprafata. In opinia mea aceasta intalnire se va termina cu un sec 3- 0 la seturi insa pentru mai multa siguranta merg pe victoria croatului. Victorie Ljubicic ! Multa bafta.

Gael - Ljubicic

O sa asistam la un meci spectaculos, de cel putin 4 seturi, cine are nervii mai buni va rezista in maraton. Monfils are de partea sa publicul si exuberanta, dar este inconstant, cand te astepti sa castige pierde fraiele meciului si se chinuie ca un nebun. Ivan a demonstrat in meciul cu Davy ca este un mare campion, sa-l intorici de la 2-0 pe Nikolay nu e putin lucru(ramane de discutat daca nu a vrut rusul sa piarda). Ljubo are un servici foarte bun, este principala sa arma pe aceasta suprafata, dar Gael sta bine la retur, daca va avea suficienta rabdare croatul il va invinge insa nu cred ca va rezista raliurilor si va forta. Eu ma bazez pe constanta lui Gael din spatele liniei, pe oboseala lui Ivan, pe suportul pubicului si nu in ultimul rand pe scurtele francezului care-l vor macina pe croat. Head to head este 3-1 pentru Ivan, insa nici un meci nu s-a jucat pe zgura.

Azarenka - Kuznetsova

Azarenka este o pustoaica care musteste de talent din Belarus, este o jucatoare exploziva care va ajunge cat de curand in Top 10. momentan este clasata pe locul 17 in Wta. Kuznetsova dupa multi specialisti pare principala favorita la cucerirea titlului de la Roland Garros, este intr-un varf de forma, joaca agresiv, serveste bine, nu a dat semne ca s-ar putea poticni, dar jucatoare din fostul spatiu sovietic o poate incurca. In primul rand trebuie sa aiba un procentaj rezonabil la primul serviciu, in al doilea rand trebuie sa o cheme f des la fileu pe Svetlana, este stinghera in acea zona, deseori face greseli copilaresti, in al 3-lea rand trebuie sa caute sa loveasca decisiv pentru ca Kuznetsova prefera raliurile. Cota este foarte atractica si merita incercata, au mai fost turnee in care Svetlana a pornit ca din tun si cand nimeni nu se astepta a clacata inexplicabil. Sper ca in acest meci Azarenka sa demonstreze ca este o jucatoare exploziva

marți, 4 martie 2008

Pariuri Gratis

Bine ai venit pe situl nostru, locul unde vei afla totul despre pariuri online, agentii de pariuri sportive, poker, jocuri de casino, table, bingo, totpot, supertoto, moneybookers, bonusuri, carduri si multe alte informatii care ar trebui sa le detina orce jucator sau pur si simplu orice parior care vrea sa faca bani din acest hobby.


De asemenea va punem la dispozitie un serviciu de livescore (rezultate live din fotbal, tenis, baschet, handbal, hochei) si statistici sportive cu clasamente la zi pentru o gama variata de sporturi si competitii, atat din tara cat si din strainatate.


Puteti sa va inspirati din alegerile tipsterilor nostrii profesionisti atunci cand luati decizia importanta de a plasa un pariu, printr-un simplu click la sectiunea Biletul Zilei.

duminică, 24 februarie 2008

Al Zawraa - Al Kahrabaa

Astazi in Baghdad Group va avea loc un meci extrem de interesant intre Al Zawraa care ocupa locul 3 cu 26 de puncte in 15 meciuri si cu un golaveraj de +7 avand 15 goluri inscrise si 8 primite.Al Kahrabaa ocupa locul 5 cu 23 de puncte in 15 meciuri si cu un golaveraj de +12 avand 19 goluri inscrise si 7 primite.Ultimul meci disputat intre cele 2 echipe 11 decembrie 2007 scorul sa terminat la egalitate 0-0.Dupa parerea mea astazi va fi un meci foarte echilibrat insa cu amandoua echipele incercand sa atace din primul minut pana in ultimul minut pentru a se clasa cat mai sus in clasament si au aratat ca merita acest lucru si in celelalte meciuri.Al Kahrabaa are al 3 lea atac dupa primele 2 clasate Al Quwa/Jawiya si Al Shorta si cred ca in curand va fi in primele 3 in clasament pentru ca au valoare fata de celelalte echipe care sunt foarte slabe si au jucatori care nu au fata sa joace la vreun club.Bafta tuturor!!!

sâmbătă, 16 februarie 2008

STEFAN RADU NU VA JUCA DUMINICA

ITALIA Stefan Radu a suferit o contractura musculara la pulpa si are sanse mici sa fie fi recuperat de catre medicii de la Lazio în perspectiva partidei de duminica, din campionat, cu Atalanta Bergamo. Radu urma sa fie titularizat ca fundas stânga, dupa suspendarea sârbului Kolarov, dar, în aceste conditii, va fi folosit De Silvestri.

SERGIU RADU ESTE NEMULTUMIT

STRANIERI Sergiu Radu, atacantul lui VfB Stuttgart, a vorbit în Kicker despre situatia sa de la echipa. "Nu este bine ca sunt rezerva, dar sper ca situatia se va schimba", a spus cel care s-a transferat în aceasta iarna de la Wolfsburg în curtea "svabilor". "Inca astept sansa de a juca si de a demonstra ce pot", a sunat o alta declaratie a românului, care nu a evoluat niciun minut în cele doua etape jucate din returul Bundesligii.

vineri, 15 februarie 2008

TORJE: "OBIECTIV: LIGA CAMPIONILOR"

Lotul dinamovist s-a intors vineri dimineata din Antalya, acolo unde a efectuat un stagiu de pregatire în care a înregistrat patru victorii, o remiză şi două înfrângeri.

Noua achizitie a dinamovistilor, Gabriel Torje, a declarat la sosire ca tinta "ros-albilor" pentru acest sezon este castigarea campionatului sau obtinerea locului doi, care ar permite calificarea in Liga Campionilor.

"A fost un cantonament greu. Am suferit cateva infrangeri care ne-au durut. Depinde de mine cum ma pregatesc pentru a fi titular. Urmeaza un retur greu dar obiectivul nostru este calificarea in Liga Campionilor de pe primul sau de pe al doilea loc", a spus Torje.

Atacantul Osvaldo Miranda, accidentat in ultima partida amicala disputata de dinamovisti in Antalya (1-0 cu Rabotnicki), a tinut sa-i linisteasca pe suporteri explicand ca va putea evolua "in curand" in meciuri oficiale. "Am o mica fractura de pomete dar totul este in regula. Nu pot sa spun decat ca voi reveni curand dar nu stiu in acest moment cand exact", a declarat Miranda.

Blestem !

Ultima partida a "câinilor" din Antalya a continuat sirul vestilor proaste: argentinianul Miranda are fractura de pomete si, din primele estimari, va lipsi o luna.

Ghinion curat pentru dinamovisti! Dupa accidentarea lui Pekaric, "câinii" au mai primit o lovitura aseara.

In urma meciului cu Rabotnicki, ultimul transfer, argentinianul Osvaldo Miranda, a devenit si el indisponibil. In minutul 22, argentinianul s-a lovit cap în cap cu un fundas macedonean, în urma contactului, vârful fiind transportat de urgenta la spital. Sud-americanul a facut imediat o radiografie, umflatura de pe pometele stâng fiind extrem de urâta. Stafful ros-albilor a stat cu sufletul la gura în asteptarea rezultatului testului medical, însa acesta nu a fost deloc pe placul lor. Inlocuitorul lui Claudiu Niculescu s-a ales cu o fractura de pomete si va lipsi, din câte se pare, o luna, urmând sa piarda startul returului.

"Din pacate este vorba de o fractura a pometelui. Cel mai probabil perioada de inactivitate va fi de aproximativ o luna", a anuntat managerul sportiv Petre Buduru. Pentru ca tabloul sa fie complet, la meciul de ieri dimineata cu Pohang Steelers, tânarul Marius Alexe s-a ales cu o entorsa la genunchi

Inlocuitor din Olanda?

La doua ore dupa accidentare, Miranda a parasit spitalul din Antalya, fiind însotit de antrenorul cu portarii, Gheorghe Nitu, de doctorul Liviu Batineanu si de Petre Buduru. Argentinianul va purta o masca de protectie în momentul în care va reveni pe gazon. De altfel, Cristi Borcea s-a reorientat deja pentru postul de atacant, oficialul urmarind mai multe DVD-uri cu Harrie Gommans (24 de ani), de la Vitesse Arnhem. Interesant este faptul ca olandezul se aseamana foarte mult cu Miranda, masurând 1,90 metri. Tot la capitolul înlocuitori, Borcea l-a sunat miercuri seara pe fundasul sârb Zoric pentru a-i face o noua oferta.

Fundasul central s-a rupt chiar la începutul campionatului. Stoperul a calcat gresit la un antrenament, astfel ca jucatorul a pierdut dubla cu Lazio, în locul lui intrând Nastase, care a gafat decisiv în retur



Machedonul s-a accidentat grav la genunchi în meciul tur de la Roma. In urma loviturii, atacantul a pierdut tot turul de campionat, în acest moment fiind refacut la 70% din capacitatea maxima

Proaspat transferat în aceasta iarna, sârbul a fost lovit la genunchi de un adversar în amicalul cu Zalaegerszeg. Verdictul medicilor a lovit sec. O luna pe bara, astfel ca acesta va rata debutul returului în Liga I

luni, 11 februarie 2008

Rupti de oboseala


Terminati din punct de vedere fizic de cantonamentul din Turcia, aradenii revin acasa cu unele probleme fizice. Stagiul din Antalya al “Batrânei Doamne” ia sfârsit la fix, fiindca multi dintre jucatorii de baza dau semne de oboseala. Alexandru Baltoi, Bruno Simao, Florin Hidisan sau Ioan Hora au devenit indisponibili de câteva zile, ei acuzând probleme medicale minore, pe care antrenorul principal Marin Barbu le pune pe seama oboselii acumulate în cantonament. “Nu au probleme grave, care sa ne puna pe gânduri. Sunt mai firavi de felul lor si acumularile din cele doua cantonamente îsi spun cuvântul. Acuza contuzii sau contracturi musculare, dar trebuie sa avem grija cu ei, sa nu apara complicatiile. Si alti jucatori de baza, Chita, Balan, Cristi Todea sau Marginean sunt supraîncarcati din cauza jocurilor si antrenamentelor”, a declarat Marin Barbu (foto). In schimb, Robert Roszel si Raul Marincau au probleme ceva mai serioase. Primul acuza des probleme musculare, iar Marincau s-a ales cu o entorsa de glezna. “Pentru ca exista posibilitatea sa apara accidentari de ultima ora, n-am mai insistat sa jucam cu o formula apropiata de cea de baza în ultimele doua partide de verificare. Si asa dispunem de un nucleu de baza restrâns numeric”, a precizat “Magiun”.

miercuri, 6 februarie 2008

Astra pariuri Sportive

ACHIZITIE Atacantul dorit în "Stefan cel Mare" a vorbit în cotidianul Ole despre iminentul transfer la Dinamo.

Dinamo a rezolvat transferul lui Osvaldo Miranda (foto), vârful dorit cu insistenta de catre cuplul Talnar-Dinu.

Jucatorul are bagajele facute si este asteptat zilele viitoare în cantonamentul campioanei din Antalya. In editia de ieri a cotidianului Ole, atât vârful în vârsta de 23 ani, cât si antrenorul celor de la Gimnasia de Jujuy au vorbit despre iminenta plecare la Dinamo. "Este adevarat ca este o oferta concreta din partea echipei din România. Sunt foarte multumit la Gimnasia, dar trebuie sa ma gândesc si la familia mea", a declarat atacantul argentinian. Despartirea de fotbalist este vazuta ca o adevarata drama de catre antrenorul echipei, însa acesta pare resemnat si spune ca se cauta deja înlocuitor pentru Miranda. "Nu vreau sa vorbesc despre acest subiect. In fata unei astfel de probleme e mai bine sa raspunzi prin tacere, dar în fata unei plecari aproape sigure, eu, împreuna cu conducerea, ma gândesc deja la un înlocuitor pe masura", a spus Carlos Ramaciotti, tehnicianul celor de la Jujuy.

marți, 5 februarie 2008

Astra pariuri Sportive

Antrenorul echipei Rapid, Mircea Rednic, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că jucătorul Mugurel Buga nu mai intră în vederile sale pentru partea a doua a campionatului din cauza faptului că acum îl are în lot pe Daniel Pancu.

"Nu am avut niciun incident cu Buga. Am discutat cu el şi i-am spus că nu mai intră în vederile mele pentru retur. Am renunţat la Buga pentru că a venit Pancu. Am acum patru atacanţi în lot, iar ca mijlocaşi ofensivi îi am pe Pancu şi Grigorie. În plus, mai vine şi un alt atacant. Eu sunt un antrenor profesionist şi n-am gândit cu sufletul. Nu vreau să îl încurc pentru că Buga este un jucător important. El trebuie să joace, nu să stea pe bară la Rapid", a spus Rednic, care a refuzat să precizeze numele atacantului care urmează să fie transferat la Rapid.

Întrebat dacă nu se teme că decizia de a renunţa la Mugurel Buga îi va aduce din nou critici din partea suporterilor, Mircea Rednic a răspuns scurt: "Nu mă interesează, eu răspund de rezultate".

"Eu l-am adus pe Pancu, nu suporterii"

Tehnicianul a continuat prin a afirma ca nu suporterii au fost cei care l-au adus pe Pancu in Giulesti

"S-a tot spus că Pancu s-a întors la Rapid datorită suporterilor. Ei bine nu este aşa. Suporterii nu au avut nicio contribuţie la transferul lui Pancu. Eu m-am interesat, am vorbit cu el şi cu impresarul lui cu zece zile înainte ca Pancu să aiba acea întâlnire cu liderii galeriei", a afirmat Rednic.

Tehnicianul a explicat că a durat zece zile de la discuţia lor până la semnarea contractului cu Pancu pentru că jucătorul nu era convins sută la sută să accepte condiţiile financiare oferite de club. "Trebuie să se ştie că Pancu a venit cu sufletul la Rapid. Numai şi numai cu sufletul. Pentru că el are un contract foarte mic raportat la valoarea lui. Iar transferul lui s-a rezolvat în momentul în care Pancu a acceptat contractul oferit de Rapid", a menţionat Rednic.

Mijlocaşul Daniel Pancu, ofertat şi de conducerea clubului Steaua, a semnat, pe 22 ianuarie, un contract cu gruparea giuleşteană pe şase luni cu opţiune de prelungire pe încă un an. În seara precedentă, un grup de fani conduşi de preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gheorghe Răducan, s-a întâlnit cu Pancu pentru a-l convinge să nu semneze cu FC Steaua. Ulterior, suporterii au anunţat că ei l-au convins pe Pancu să revină la Rapid.

luni, 4 februarie 2008

Astra pariuri Sportive

Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a plecat, luni, impreuna cu delegatia Romaniei, spre Tel Aviv, acolo unde selectionata "tricolora" va disputa un amical in compania Israelului.

Seful Ligii a glumit cu ziaristii spunand ca pleaca doar ca sa vada ce mai e prin Israel, fiindca jucatorii lui Piturca au destula valoare si nu au nevoie sa le poarte el noroc. "Au ei valoare, nu sunt eu cu norocul. Ma duc sa vad echipa natioanla si ce mai e prin Israel. Pot spune doar ca Israel are o echipa buna" a spus "Mitica"

Dragomir a comentat si noul contract semnat de selectionerul Piturca, pe o perioada de doi ani, cu obiectiv de calificare la CM 2010. "Daca asa au convenit, sa semneze pe doi ani, eu ce sa fac? Piturca, daca nu avea performante, oricum îl curatau. Totul e clar, ai obtinut calificarea, ramâi! Nu te califici, pleci!", a declarat Dumitru Dragomir

Meciul amical Israel - România se va disputa miercuri, 6 februarie, la ora 20.45, pe stadionul Ramat Gan din Tel Aviv.

sâmbătă, 2 februarie 2008

ARIESUL TESTEAZA DOI CONGOLEZI


ARIESUL Formatia din Turda a sustinut azi un meci amical în compania echipei de Transil Târgu Mures, din al treilea esalon. Meciul s-a terminat la egalitate, 0-0. La formatia pregatita de Victor Rosca au evoluat si congolezii Mbo si Cedric, sositi în probe, la fel ca si moldoveanul Denis Orbu, care a dat probe de joc si la “U” Cluj. De asemenea, turdenii îl testeaza si pe jucatorul român de origine turca Ali Calvin, care a mai trecut pe la CSM Râmnicu Vâlcea si FC Arges. Ariesul Turda – Transil Tg. Mures 0-0 ARIESUL: Bartolomei – Oltean, Toma, Panaitescu – Bilia, Lazarovic, G. Luca, R. Andone – Nadaban, C. Luca, Siminic. Au mai jucat: Barta – Orbu, Pasca, Boroncoi, Savu, Ali Calvin, Peres, Solomon, Mbo, Cedric. Antrenor: Victor Rosca

REMIZA INTRE COLEGI / MINERUL LUPENI - MINERUL MEHEDINTI 1-1


Foşti coechipieri în Valea Jiului, Marin Tudorache şi Cornel Mihart s-au întâlnit în această dimineaţă, pe terenul de la Herculane, ca adversari. Amicalul disputat între echipele antrenate în prezent de cei doi ex-divizionari A de la Jiul Petroşani s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Oltenii din Liga a III-a au deschis scorul în minutul 60, prin juniorul Galbenu, divizionara secundă egalând, din penalti, prin Diaconescu, 18 minute mai târziu. La finalul partidei de verificare, Tudorache a avut numai cuvinte de laudă la adresa jocului prestat de fostul său coleg, acum antrenor-jucător la Minerul Mehedinţi. „Dacă ar juca în Liga a II-a, Mihart ar fi unul dintre cei mai buni fundaşi eşalonul secund. Pentru o scurtă perioadă, am fost şi antrenorul lui, la Jiul, iar acum am rămas impresionat şi de jocul echipei sale, care are forţa să atace promovarea. Poate la anul vom fi adversari în eşalonul secund”, a spus Tudorache. Sambata, de la ora 11 şi tot la Herculane, unde echipa hunedoareană efectuează cantonamentul de iarnă, Minerul Lupeni va întâlni colega de seria FC Drobeta, iar duminică va juca cu Alro Slatina. Pentru Cornel Mihart şi Minerul Mehedinţi, grupare la care fostul căpitan al Jiului Petroşani este antrenor-jucător, amicalul cu Minerul Lupeni a fost ultimul înaintea plecării în cantonamentul din Serbia, programat pentru miercurea viitoare, la Donji
Click here to play!
Milanovac.

AMICAL / FC BRASOV - LEVANTE (B) 0-1


FC Braşov a pierdut joi cu 0-1 (0-1), ultimul meci amical din Spania, disputat în compania echipei Levante (B) (întărită cu cîţiva jucători de la prima echipă). Spaniolii au reuşit singurul gol în minutul 34, prin Angel, care a înscris cu un şut de la 25 de metri, după o greşeală a lui Paolo Adriano. Răzvan Lucescu a început meciul cu: Nae - Voicu, B. Nicolae, Oros, C. Ionescu - Roman, Măldărăşanu, P. Adriano, Senin - Hadnagy, Ilyeş. În repriza a doua au mai intrat M. Constantinescu, Nicolae Constantin, Cristescu, Sburlea, Dumitru, Dedu, Fabinho şi Chipciu. Brasovenii au obtinut în turneul de la Valencia doua remize, 3-3 cu Castellon (liga a 2-a din Spania) si 0-0 cu Unirea Urziceni, şi doua înfrîngeri, 1-2 cu Hercules (liga a 2-a Spania) şi 0-1 cu Levante (B).