sâmbătă, 15 august 2009

Anglia - Germania, finala CE under 21

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European under 21, după ce a învins ţara gazdă, Suedia, după loviturile de departajare, la capătul unui meci nebun. Elevii lui Stuart Pearce au condus cu 3-0, apoi au fost egalaţi de suedezi, care au dus meciul până la loviturile de departajare, unde au fost însă învinşi, deşi englezii au irosit primul
penalty! În cealaltă semifinală, Germania a învins Italia, scor 1-0.

Prima semifinală a CE under 21 din Suedia, disputată între ţara gazdă şi Anglia, a fost una nebună, asemănătoare din punct de vedere al desfăşurării, dar mai puţin al deznodământului final, cu finala Ligii Campionilor din 2005, dintre Milan şi Liverpool. Englezii au deschis scorul rapid
, în chiar primul minut, prin M. Cranie, iar la pauză conduceau cu 3-0, după ce Onuoha (27) a majorat scorul iar M. Bjärsmyr (38) şi-a înscris un auto-gol.

În repriza secundă, sprijiniţi puternic de public, suedezii au întors meciul, cu trei goluri în ultimele 22 de minute. Berg (68, 81) şi Toivonen (75), au dus meciul în prelungiri, acolo unde Anglia a rămas în inferioritate, după eliminarea lui F. Campbell (104), pentru al doilea galben.

Din păcate pentru reprezentanţii ţării gazdă, cei care s-au calificat mai departe au fost englezii, după loviturile de departajare.

În a doua semifinală, Germania s-a impus la limită în faţa Italiei, la capătul celor 90 de minute, scor 1-0, graţie reuşitei lui Beck, din minutul 48.

Finala competiţiei, Anglia-Germania, se va disputa pe 29 iunie.