sâmbătă, 15 august 2009

Finala surpriza, Brazilia-SUA

Surprinzatoarea finala a Cupei Confederatiilor la fotbal, Brazilia-SUA, este programata maine seara de la ora 21.30 pe stadionul Ellis Park din Johannesburg.

Reprezentativa Statelor Unite este prima
echipa ce a reusit sa ajunga in semifinale dupa ce a acumulat doar trei puncte in faza grupelor. Mai mult decat atat, a reusit performanta de a trece mai departe facand parte dintr-o grupa cu Brazilia, Italia si Egipt. Succesul din semifinale in fata Spaniei a socat intreaga lume fotbalistica, ibericii fiind detinatorii titlului european si neinvinsi in 35 de meciuri. "Am invins cea mai buna
echipa din lume in acest moment si suntem foarte increzatori ca vom face o figura frumoasa si in finala. Este fantastic sa ajungi intr-o finala a unei competitii majore pentru prima data in cariera. Presiunea nu este pe noi. Noi nu avem nimic de pierdut. Am realizat deja foarte multe aici. Presiunea este pe umerii brazilienilor", a spus atacantul americanilor, Landon Donovan.



Brazilia a avut probleme si in semifinala cu reprezentativa tarii-gazda, Africa de Sud, reusind sa se impuna doar cu 1-0, printr-un gol marcat de Daniel Alves in minutul 88 din lovitura libera. "stiam ca ne asteapta o partida dificila. Am jucat sase meciuri in decursul a 19 zile. S-a acumulat oboseala
. Dar chiar si asa am obtinut o victorie meritata. Un meci dureaza 90 de minute si trebuie sa folosesti toate armele pe care le ai la dispozitie. Daniel Alves ne-a castigat meciul. Este un specialist al loviturilor libere si eram sigur ca va inscrie", a spus Dunga, selectionerul Braziliei.

» Finala mica, Spania-Africa de Sud, este tot maine, de la ora 16.00. Ambele meciuri sunt pe TVR1.