sâmbătă, 15 august 2009

Patru sanse la medalii la CE de kaiac-canoe

» Romania va fi reprezentata astazi si maine in patru finale, pe distantele de 1.000 si 500 m, la Campionatele Europene de kaiac-canoe care se desfasoara la Brandenburg in Germania.



Din pacate, ieri, cand au avut loc bataliile pentru medalii pe distantele de 200 m, sportivii nostri n-au reusit sa urce pe podium, desi au tras in doua finale. La C1 – 200 m, Florin Mironcic a trecut penultimul linia de sosire, dupa ce castigase seria si semifinala, iar la C2 – 200 m, Iosif Chirila si Victor Mihalache au sosit ultimii.
Florin Mironcic si colegii sai, care nu sunt specialisti in probele pe 200 m, de viteza
, de altfel probe neolimpice, vor mai avea posibilitatea sa urce pe podium astazi si maine. La canoe simplu pe 1.000 m, Florin Mironcic a castigat seria si s-a calificat direct
in finala, iar pe distanta de 500 m a fost al doilea, urmand sa concureze in semifinalele de maine dimineata. Echipajul masculin de kaiac 4, Porcarasu-Mitrea-Costea-Gavrila, care ieri n-a reusit sa obtina accesul in finala de la K 4 – 200 m, va trage in ultimul act pe 1.000 m, dupa ce s-a clasat pe locul 3 in serie. Tot pe pozitia a treia in serie au trecut linia de sosire Liviu Dumitrescu si Catalin Costache, la C2 –1.000 m, si se vor lupta azi pentru un loc pe podium. La C2 – 500 m, Iosif Chirila si Victor Mihalache s-au clasat pe locul 3 in serie, dar au prins totusi finala probei, programata maine.