joi, 26 martie 2009

Trei surprize in lotul lui Piturca

Ieri a avut loc la Saftica reunirea lotului echipei reprezentative a Romaniei pentru jocul amical cu selectionata similara a Rusiei. Selectionerul Victor Piturca a ales ca adversar formatia pregatita de Guus Hiddink datorita faptului ca are un joc asemanator Frantei si este calificata la turneul final al Campionatul European din Elvetia si Austria. "Este penultimul joc international impotriva unei echipe calificate, care ne va da posibilitatea sa vedem in ce stadiu suntem, cum ne descurcam in fata unei echipe calificate la turneul final. Jocul Rusiei seamana foarte mult cu cel al Frantei, bazandu-se pe jucatori puternici. Insa sunt constient ca Rusia nu este Franta. Nu am inceput anul bine, am pierdut in deplasare cu Israel si ar fi cazul sa castigam acum", a spus Piturca.


Surprizele selectionerului pentru testul de maine din Ghencea sunt Marius Niculae (Inverness), Marian Aliuta (Politehnica Timisoara) si Laszlo Sepsi (Benfica Lisabona). Ultimii doi au fost convocati din cauza absentei lui Eugen Trica si a lui Radu stefan. "In lotul Romaniei au aparut doi jucatori noi, Sepsi si Aliuta, fiind obligat sa-i chem. Avem 2-3 jucatori importanti accidentati: Dani Coman, Radu stefan si mai sunt si altii. De exemplu, Trica a pierdut o convocare din cauza comportamentului fata de stelisti avut in Ghencea, precum si la celelalte meciuri. Cum ar fi fost sa-l chem miercuri sa joace in Ghencea?", a explicat Piturca.
Selectionerul Romaniei a respins ideea unei operatii la umar a capitanului reprezentativei tricolore, Cristian Chivu, o astfel de interventie facandu-l, in opinia lui "Piti", indisponibil pe jucatorul lui Inter pentru turneul final. "Chivu nu se poate opera acum pentru nu cred ca si-ar mai reveni pana la Euro. Trebuia sa o faca acum trei saptamani, cand am vorbit eu cu el. Nu l-au lasat cei de la Inter. As prefera ca nici dupa turneul final sa nu o faca, pentru ca incepem campania
de calificare la Mondiale", a spus tehnicianul.

» Pentru jocul cu Rusia de maine seara au fost convocati Bogdan Lobont (Dinamo), Marius Popa (Politehnica Timisoara), Cosmin Contra (Getafe), George Ogararu (Ajax Amsterdam), Gabriel Tamas (AJ Auxerre), Dorin Goian (Steaua), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Razvan Rat (sahtior Donetk), Laszlo Sepsi (Benfica), Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita (Steaua), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Ovidiu Petre, Mirel Radoi, Nicolae Dica (toti de la Steaua), Marian Aliuta (Politehnica Timisoara), Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (AJ Auxerre) si Marius Niculae (Inverness).

LOTUL B
» Amical cu Turcia
Tot azi s-a reunit si lotul B al reprezentativei Romaniei, in vederea meciului amical din aceasta seara in compania selectionatei similare a Turciei, partida ce va avea loc de la ora 20 la Kocaeli. Cum Marius Popa si Marian Aliuta au fost convocati la prima echipa, stefan Iovan a fost nevoit sa-i cheme pe Razvan Stanca (Dacia Mioveni) si Costin Lazar (Rapid). Ceilalti jucatori convocati sunt Cristian Haisan (FC Vaslui), Dan Matei (Gloria Bistrita), Cristian Sapunaru, Marius Constantin (ambii de la Rapid), Gabriel Canu (Politehnica Timisoara), Cosmin Moti, Cristian Pulhac (ambii de la Dinamo), Mihai Nesu (Steaua), Nicolae Grigore (Rapid), Andrei Prepelita (Universitatea Craiova), Adrian Cristea (Dinamo), Janos Szekely, Emil Jula (ambii de la Otelul Galati), Florin Bratu (Dinamo), Florin Costea (Universitatea Craiova) si Dorin Goga (U Cluj).