joi, 9 iulie 2009

Al Pacino şi Robert de Niro vor apărea pentru a treia oară împreună într-un film

l Pacino şi Robert de Niro sunt vedetele filmului "Righteous Kill", care urmează să aibă lansarea oficială pe 12 septembrie în Statele Unite ale Americii şi care este prima producţie în care cele două nume mari
ale Hollywood-ului se întâlnesc faţă în faţă pe platourile de filmare.

Filmul "Righteous Kill" este regizat de Jon Avnet. Regizorul american, care a lansat marea provocare celor două vedete de la Hollywood, a reuşit pentru prima oară să îi aducă faţă în faţă pe cei doi actori şi pe platourile de filmare.

Dacă în filmul "Heat" (1995), de Niro interpreta rolul negativ, iar Pacino rolul pozitiv, în "Righteous Kill", ambii joacă roluri pozitive. Turk (de Niro) şi Rooster (Al Pacino) sunt doi poliţişti cu state vechi în criminalistică. Înainte de pensionare cei doi vor să rezolve un ultim caz. Detectivii vor fi pe urmele unui asasin în serie a cărui semnătură sunt catrene prin care îşi justifică faptele.

În 1974 ambii actori au fost selectaţi pentru continuarea succesului de casă "The Godfather" în regia lui Francis Ford Coppola. Paradoxal, cei doi nu s-au întâlnit atunci pe platou filmând, în schimb, scenele producţiei în locaţii diferite, Robert de Niro era în America, iar Al Pacino în Sicilia.

În 1995, Robert de Niro s-a întâlnit pentru a doua oară în decursul carierei cu Al Pacino pentru producţia "Heat", în regia lui Michael Mann. Intriga poliţistă a scenariului cât şi tensiunile dintre cei doi actori l-au determinat pe regizor să îi filmeze separat, iar apoi să lege la montaj secvenţele.

Orgoliile celor doi artişti au continuat conflictul şi după încheierea filmărilor la producţia "Heat", afişul filmului devenind o problemă greu de negociat şi speculată îndelung de revistele de la Hollywood. Astfel, până la producţia "Righteous Kill", de Niro şi Al Pacino s-au întâlnit pe ecran, dar nu şi pe platourile de filmare.

În 2009 va apărea şi un joc video după filmul "Heat". Atât Robert de Niro cât şi Al Pacino realizează vocile pentru el. De data aceasta nu se vor întâlni la filmări, dar se vor urmări virtual pe consolele de joc.