joi, 9 iulie 2009

Un milion de lire sterline pentru limuzina în care a murit Lady Di

ăcomia pentru bani îi face pe oameni să îşi piardă şi ultima fărâmă de integritate. O dovedeşte compania căreia aparţine automobilul în care Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa. Firma vrea să profite de faima victimei şi să vândă vehiculul cu o sumă astronomică.

Maşina Mercedes aparţine companiei pariziene „Etoile Limousine” şi fusese închiriată de hotelul
Ritz. Autoturismul a suferit un accident, acum 11 ani, în urma căruia au încetat din viaţă Lady Di, iubitul ei, Dodi Al-Fayed şi şoferul, Henri Paul.

Cazul a fost închis, iar acum firma speră să recupereze vehiculul de la poliţia franceză. „Valorează o grămadă de bani. Este ilegal ca poliţia să ia maşina de la noi fără să dea nici o compensaţie în schimb”, a declarat Jean-Francois Musa, patronul firmei
.

Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, Musa speră într-un ajutor de la Scotland Yard. Organizaţia a comentat însă evaziv intenţiile bărbatului, precizând: „Poliţia Franceză va decide ce va face cu vehiculul”.

Francezul a stabilit chiar şi persoana căreia să îi vândă maşina. „Dacă primesc automobilul înapoi, întâi îl voi întreba pe tatăl lui Dodi dacă vrea să-l păstreze, datorită valorii sentimentale”, a dezvăluit Musa. Preţul cerut este destul de piperat: un milion de lire sterline.

Evident, Mohamed Al Fayed şi-ar putea permite să plătească, însă nu are nici cea mai mică intenţie de a proceda astfel şi şi-a manifestat reacţia prin intermediul purtătorului de cuvânt: „E dezgustător să vezi că un oma vrea să profite de pe urma tragediei”.

Pe de altă parte, planul lui Jean-Francois i-a deranjat pe fiii Prinţesei, care, alături de ceilalţi membri ai Casei Regale, doresc să scape de maşină în mod „privat şi discret”.