sâmbătă, 21 februarie 2009

De Sfintele sarbatori aproximativ 3000 de politisti vor asigura ordinea publica

n noaptea Invierii, respectarea ordinei publice in Republica Moldova va fi asigurata de aproximativ 3000 de politisti.

Mihai Cibotaru, seful Directiei Generale a Politiei de Ordine Publica a Ministerului Afacerilor Interne a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca cca 550 dintre ei vor activa in municipiul Chisinau, unde fortele de ordine vor fi concentrate in special in centrul capitalei - Piata Marii Adunari Nationale, parcul Catedralei si in preajma lacaselor de cult.

Potrivit lui Cibotaru, in preajma fiecarei biserici se va afla cel putin cite un reprezentant al fortelor de ordine. Totodata, el a mentionat ca in zona lacaselor de cult, in mod special in parcul Catedralei, va fi limitat accesul transportului, acesta fiind redirectionat pe stazile adiacente bulevardului Stefan cel Mare.

Cebotaru a mai spus ca, potrivit datelor statistice, de sarbatorile pascale sint inregistrate infractiuni de mici proportii, in special, furturi din buzunare, acte de huliganism, de incalcare a ordinei publice, in special sub actiunea bauturilor alcoolice. In acelasi timp
, creste numarul accidentelor rutiere.

In acest context, oficialul de la MAI a recomandat utilizarea transportului public si a spus ca, de Paste, politia va fi mai ingaduitoare cu persoanele in stare de ebrietate, cu exceptia coducatorilor auto. Astfel, sursa a mentionat ca organele de politie vor incerca sa limiteze depasirea vitezei cu ajutorul unor denivelari amplasate pe carosabil.

Va fi majorat si numarul autospecialelor politiei rutiere si a grupelor operative, care vor avea obligatia sa intervina chiar si la cele mai neinsemnate semnale de alarma.