sâmbătă, 21 februarie 2009

Mircea Rednic, blestemul returului

Situatia de la Dinamo seamana cu cea de la Rapid 2003. Evenimentele petrecute la cele doua formatii au in comun antrenorul: Mircea Rednic.



Dinamo, echipa de fotbal antrenata de Mircea Rednic, are emotii pentru cel de-al 18-lea titlu din istoria clubului. Dupa 24 de etape, echipa din Soseaua Stefan cel Mare conduce in clasament cu 59 de puncte, dar evolutiile neconvingatoare ale „cainilor” (remize in ultimele patru runde de campionat) le dau sperante formatiilor care se afla in urmarirea liderului (CFR Cluj ocupa pozitia secunda, la 10 puncte distanta, iar Steaua se afla pe locul trei - la 12 puncte).

A pierdut in etapa de Paste

Parcursul oscilant pe care „ros-albii” il au in a doua parte a sezonului aduce aminte de traseul pe care Rapid, pregatita tot de Mircea Rednic - actualul „principal” de la Dinamo - , l-a inregistrat in returul stagiunii 2002/2003. Acum patru sezoane, Rapid a marsaluit in tur, adunand 39 de puncte in 15 etape.

Steaua, principala urmaritoare a Rapidului, se afla atunci la 11 puncte de giulesteni. Si in aceasta stagiune, Dinamo a dominat copios turul, castigand primele 13 etape si iernand cu 46 de puncte (Steaua a strans doar 35 de puncte dupa primele 17 runde).

In 2003, distanta dintre echipa „Puriului” si Steaua s-a micsorat, iar inaintea meciului direct, diferenta era de opt puncte (50 fata de 42). Steaua, pregatita de Victor Piturca, s-a impus in Giulesti, scor 2-1, si a redus la cinci puncte distanta de Rapid.

Partida a avut loc in etapa programata de Paste, intr-o perioada in care giulestenii, la fel ca si dinamovistii in prezent, dadeau evidente semne de slabiciune. Si-acum, Rednic urmeaza sa infrunte Steaua cu o zi inainte de Sarbatoarea Invierii. In 2003, meciul era arbitrat de un „central” strain: italianul Domenico Messina. Rapid a triumfat totusi la sfarsitul sezonului (63 de puncte fata de 56 de puncte - zestrea adunata de Steaua).

Daca ne raportam doar la cele cinci runde disputate in aceasta primavara (primele doua etape din retur s-au jucat in decembrie), „cainii rosii” au strans mai putine puncte decat rivalii din Ghencea. Astfel, Dinamo a acumulat doar sapte puncte (golaveraj 3-2), cu unul in minus fata de Steaua, care a reusit, de asemenea, un golaveraj superior (6-4).

Indemn pentru Danciulescu

Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua, a tinut ieri sa involbureze apele. „Danciulescu sa nu uite ca e mare stelist, iar sambata sa dea pe langa bara!”, a glumit latifundiarul. Partida Steaua - Dinamo, programata sambata seara, va fi condusa de o brigada de arbitri din Slovacia, condusa de Vladimir Hrynak, un „fluieras„ care dicteaza usor eliminari. Stelistii au colectionat deja noua „rosii” in acest campionat.

Azi vor fi scoase la vanzare biletele pentru derby. Acestea au urmatoarele preturi: 10 lei la peluze, 15 lei la tribuna a doua, 30 de lei la tribuna intai, 50 de lei la tribuna zero si 150 de lei la fotolii
.